Μαζί με τα πρωτοβρόχια, έρχονται και τα πρώτα μαθήματα κινούμενης εικόνας. Ο φετινός κύκλος για ενήλικες απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και αρχάριους που θέλουν να μάθουν τις βασικές αρχές του animation και να εξερευνήσουν αργότερα τα μυστικά του με τα παιδιά και τους μαθητές ή να τα εφαρμόσουν σε κάποιο δικό τους project. Στόχος του εργαστηρίου είναι μία πρώτη επαφή με τη δημιουργία, βήμα προς βήμα, μιας μικρής ταινίας κινούμενης εικόνας μέσα από την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων διαδικασιών. Οι δράσεις και οι εφαρμογές θα είναι ομαδικές ή/και ατομικές. Απαιτούνται βασικές γνώσεις υπολογιστών. Μπορείτε να δείτε δείγματα δουλειάς από προηγούμενα εργαστήρια εδώ.

Διδάσκουν οι Χριστίνα Ντεπιάν και η Ιωάννα Γιακουμάτου.

Σημείωμα για Εκπαιδευτικούς:
Θα παρουσιαστούν δείγματα από προγράμματα και ταινίες που έχουν γίνει σε εκπαιδευτικό πλαίσιο.
Tο εργαστήρι μπορεί να εφαρμοστεί σε σχολικό περιβάλλον και ομάδες παιδιών εξωσχολικών δραστηριοτήτων.
Θα δοθούν οδηγίες για κατασκευές απλών προ-κινηματογραφικών οπτικών παιχνιδιών που διευκολύνουν την κατανόηση των βασικών αρχών της κινούμενης εικόνας.

Εξοπλισμός (για όσους έχουν ήδη):
Φορητός υπολογιστής (laptop)
Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (απλή)
Τρίποδο (προαιρετικό)
Το πρόγραμμα μοντάζ που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το Videopad, που διατίθεται ήδη στο χώρο μας. Το εργαστήριο απαιτεί περίπου 3 ώρες προσωπική εργασία ανά εβδομάδα για όσους έχουν το χρόνο και διάθεση να πάνε παρακάτω.

Πληροφορίες:
Δευτέρα 20 και 27 Οκτωβρίου και 3, 10, 24 Νοεμβρίου 2014, ώρα: 17:30 – 21:30
Exile room
Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι

Κόστος: 100 €
Mέγιστος αριθμός ατόμων: 15

Σημείωση: Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα. Η συμμετοχή σας στο εργαστήριο θεωρείται καταληκτική μόνο εάν έχετε προπληρώσει ολόκληρο το πόσο έως και τρεις μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Τυχόν απουσία από τα μαθήματα είναι δική σας ευθύνη και δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων ή αναπλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, παρέχονται πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Εγγραφές: Καθημερινά 12:00 – 16:00 στο 210 3223395 και στο workshops.exile@gmail.com