Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Σταυρούπολης απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε νέους/ες καλλιτέχνες, έως 35 ετών, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό επιλογής για τη συμμετοχή στη 16η Biennale των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου (BJCEM), που διοργανώνεται από τις 6 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου 2013 στην Ανκόνα της Ιταλίας.

Το θέμα της φετινής Biennale είναι «Errors Allowed» και εστιάζει στην κατεστημένη γνώση και στις στρατηγικές αυτενέργειας και εκπαίδευσης μέσω της Τέχνης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αντανακλώνται στην ευρύτερη κοινωνία.

Οι αιτήσεις και όλο το συνοδευτικό υλικό πρέπει να υποβληθούν, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, στην αγγλική γλώσσα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς biennale2013@neagenia.gr.

Στην 16η Biennale προβλέπεται η συμμετοχή 15 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, έως 35 ετών (που έχουν γεννηθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου 1977) στους τομείς: Εικαστικών, Φωτογραφίας, Comic, Video Art, Κινηματογράφου, Λογοτεχνίας, Μουσικής και Χορού. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή ειδικών και τα έργα θα παρουσιαστούν στην Ανκόνα μαζί με αυτά άλλων 250 νέων δημιουργών άλλων χωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και αιτήσεις στη σελίδα της ΓΓΝΓ: http://www.neagenia.gr

Ακόμη, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 25 99 411 -440, -412, 410.