Ο Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre διοργανώνει το Σάββατο 22 Nοεμβρίου το σεμινάριο Feldenkrais: Ανάλαφρη μέση με την Ulrike Hasbach-Doussis.

Ο σημερινός καθιστικός τρόπος ζωής φέρνει συχνά επιβάρυνση στην περιοχή της μέσης. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε πώς να ξεφορτώσουμε τη μέση ανακαλύπτοντας τη σύνδεσή της με τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη. Θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο «magic roller» που μπορεί να εφαρμοστεί στη συνέχεια και στο σπίτι.

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια μοναδική μέθοδος κίνησης με την οποία μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε πιο δημιουργικά κι έξυπνα το σώμα μας, να εκμεταλευόμαστε τις εγκεφαλικές και σωματικές μας δυνατότητες μέσα από το ήπιο και ήρεμο τρόπο διδασκαλίας της Ulrike Hasbach-Doussis, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στη διδασκαλία αυτής της μεθόδου.

Η Ulrike Hasbach-Doussis είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, πιστοποιημένη δασκάλα της Μεθόδου Feldenkrais (Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Feldenkrais Παρίσι, 1994) και διοργανώτρια της πρώτης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Feldenkrais στην Ελλάδα (2012-2015). Σήμερα διδάσκει τη μοναδική αυτή προσέγγιση ανθρώπινης ανάπτυξης, κίνησης και μάθησης με αμείωτο ενθουσιασμό στη Γερμανία, κι από το 2001 και στην Ελλάδα. Ζει κι εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, όπου παραδίδει ατομικά και ομαδικά μαθήματα και σεμινάρια Feldenkrais, με έμφαση στην ενίσχυση της καλλιτεχνικής και προσωπικής ανάπτυξης των μαθητών της. Παραδίδει τακτικά σεμινάρια της μεθόδου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Ευρώπη.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια κουβέρτα ή μια μεγάλη πετσέτα.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Σάββατο 22 Nοεμβρίου: 11:00-14:00
Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Κόστος συμμετοχής: 30€
Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο +302109248328 ή στο info@kinitiras.com