Λίγες ημέρες μόνο απέμειναν για τον επιχειρηματικό διαγωνισμό της χρονιάς, που διοργανώνουν ThinkBiz και StartupBus Greece. Έπειτα από 161 συμμετοχές και 91 συνεντεύξεις, οι διοργανωτές έχουν καταλήξει στη «dream team» των 38 νέων που θα συμμετάσχει στο πρώτο Get CruiseINN.

Το Get CruiseINN είναι ένας πρωτότυπος επιχειρηματικός διαγωνισμός που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας στο Αιγαίο. Θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με κύριο χορηγό του τετραήμερου αυτού ταξιδιού τη Celestyal Cruises. Το CruiseINN σαλπάρει μαζί με το Blue Growth, το οποίο  για δεύτερη συνεχή χρονιά διευρύνει τις δράσεις του με σκοπό τη δημιουργία, υποστήριξη και ανάδειξη νέων επιχειρήσεων στους τομείς της πράσινης ναυτιλίας, του αειφόρου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, της βιώσιμης πρωτογενούς παραγωγής και των νέων τεχνολογιών στη ναυσιπλοΐα, το περιβάλλον και την ενέργεια.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις να ανθίσουν παραμένοντας στον τόπο τους, ενισχύοντας σημαντικούς τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας όπως ο τουρισμός, ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Το επιχειρηματικό ταξίδι του Get CruiseINN θα ολοκληρωθεί με μία διαγωνιστική διαδικασία μέσα από την οποία τρεις νικήτριες ομάδες με επιχειρηματικές ιδέες σχετικές με τον τομέα του Τουρισμού και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας θα κερδίσουν μία τρίμηνη συνδρομή για την παροχή χώρου φιλοξενίας και υποδομών υποστήριξης στην ακαδημία επιχειρηματικότητας της Microsoft, στον χώρο του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation και του Impact Hub Athens αντίστοιχα.

Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey είναι έτοιμο να σαλπάρει την 1η Ιουνίου στις 11:00, από το λιμάνι του Πειραιά. Οι 38 νέοι που συμμετέχουν στον πρώτο επιχειρηματικό διαγωνισμό είναι έτοιμοι να σαλπάρουν την 1η Ιουνίου από το λιμάνι του Πειραιά.

Το δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί είναι το εξής: Πειραιάς – Μύκονος – Κουσάντασι – Πάτμος – Ρόδος – Κρήτη – Σαντορίνη – Λαύριο.