Μια ειδική εκδήλωση «γεμάτη» Μαθηματικά διοργανώνουν η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Περιοδική Έκδοση Επικοινωνίας και Διαλόγου στα Μαθηματικά «το φ», στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 17.30.

Στην εκδήλωση με γενικό τίτλο «Γεωμετρία: Πυλώνας των Σύγχρονων Μαθηματικών και της Μαθηματικής Εκπαίδευσης του 21ου αιώνα», ο Δημήτρης Χριστοδούλου (Καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης) και ο Αντώνης Μελάς (Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών ΕΚΠΑ), μιλούν και αμέσως μετά συνδιαλέγονται με το κοινό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος (Δικηγόρος – Πολιτικός Επιστήμονας, Επιστημονικός Σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές από τον χώρο των Μαθηματικών, αλλά και σε όλους εκείνους που αγαπούν τα Μαθηματικά και σκοπό έχει να συμβάλει στον γενικότερο προβληματισμό γύρω από τη σημασία που συνεχίζει να έχει η Γεωμετρία στα σύγχρονα Μαθηματικά και τη Μαθηματική Εκπαίδευση, ειδικά τη σημερινή περίοδο που τα αναλυτικά σχολικά προγράμματα για τα Μαθηματικά βρίσκονται υπό αναμόρφωση.

Το θέμα της ομιλίας του Δημήτρη Χριστοδούλου θα είναι «Η Θεωρία των Εστιακών Καμπυλών του Απολλωνίου και τα Σύγχρονα Μαθηματικά».

Το θέμα της ομιλίας του Αντώνη Μελά θα είναι «Η Σημασία και ο Ρόλος της Γεωμετρίας στην Ανάπτυξη της Μαθηματικής Σκέψης».

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

17:30 Προσέλευση – Καλωσόρισμα
Χαρά Μπρίντεζη, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Ιδρύματος Ευγενίδου
Βασίλης Βισκαδουράκης, Μαθηματικός-Υπεύθυνος Έκδοσης του «φ»

17:45 Γιώργος Ευαγγελόπουλος, Δικηγόρος – Πολιτικός Επιστήμονας, Επιστημονικός Σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας
«Εισαγωγή, παρουσίαση ομιλητών»

18:00 Δημήτρης Χριστοδούλου Καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης (ETH)
«Η Θεωρία των Εστιακών Καμπυλών του Απολλωνίου και τα
Σύγχρονα Μαθηματικά»

19:00 Αντώνης Μελάς Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών ΕΚΠΑ
«Η Σημασία και ο Ρόλος της Γεωμετρίας στην Ανάπτυξη της Μαθηματικής Σκέψης»

19:45 Συζήτηση του κοινού με τους ομιλητές

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφόρος Συγγρού 387, Π. Φάληρο
http://www.eugenfound.edu.gr
+302109469600