Το project Goethe-Guerilla 2012 είναι μια πρωτοβουλία που επιθυμεί να δώσει σε νέους ανθρώπους με καλλιτεχνικές και κοινωνικές ανησυχίες μια πλατφόρμα έκφρασης. Στα πλαίσια αυτά πρόκειται να συνταχθεί μια ομάδα, τα μέλη της οποίας, μέσα από συχνές συναντήσεις και με τη βοήθεια εκπαιδευτικών ημερίδων, θα αποφασίσουν τους τρόπους με τους οποίους θέλουν να εκφράσουν καλλιτεχνικά τις ιδέες, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους για την Αθήνα του σήμερα. Η ομάδα που θα συνταχθεί και θα αποτελέσει τελικά τους Goethe-Guerillas θα έχει την ευκαιρία να οργανώσει έναν αριθμό καλλιτεχνικών δρώμενων συμμετοχικού χαρακτήρα, τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν τη μορφή παρέμβασης σε δημόσιο χώρο. Έχοντας την ελευθερία να διαμορφώσουν οι ίδιοι το περιεχόμενο αλλά και το είδος αυτών των εκδηλώσεων, δίνεται στα μέλη της ομάδας Goethe-Guerilla η ευκαιρία να εκφράσουν την προσωπικότητα αλλά και τη δημιουργικότητά τους, τόσο άμεσα μέσα στην ομάδα όσο και έμμεσα μέσα από το αποτέλεσμα της ομαδικής τους δουλειάς.
Το Goethe Institut θέλει να δώσει στη συγκεκριμένη ομάδα τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και ευθυνών σχετικά με την οργάνωση των δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα θα παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεται η ομάδα, όσον αφορά την εμπειρία, τις γνώσεις και το δίκτυο.
Οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνοι που σε κρίσιμες περιόδους διαμορφώνουν τις καινούριες αντιλήψεις και λειτουργούν ως φορείς της αλλαγής και της εξέλιξης. Παράλληλα η Τέχνη παίζει έναν εξίσου καθοριστικό ρόλο με το να εκφράζει και να επικοινωνεί αυτήν την αλλαγή. Σε μια Αθήνα που αλλάζει με τόσο γρήγορους και έντονους ρυθμούς, σε μια Ελλάδα που περνάει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της, γίνεται εύκολα φανερή η έντονη ανάγκη των νέων για έκφραση. Γι’ αυτό το λόγο το Goethe-Institut θέλει να δώσει το βήμα στους νέους ανθρώπους της Αθήνας να εκφραστούν ελεύθερα και καινοτόμα και να δημιουργήσουν το δικό τους αντίκτυπο.
Το project Goethe-Guerilla εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου γιατα 60 χρόνια Goethe-Institut Athen.
Αν θέλεις να συμμετέχεις στο «Goethe-Guerilla», θα πρέπει να: είσαι μεταξύ 20 και 25 χρονών μένεις στην Αθήνα ενδιαφέρεσαι για την τέχνη και τον πολιτισμό να διαθέτεις αρκετό χρόνο για την εβδομαδιαία συνάντηση και τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των δραστηριοτήτων «Guerilla» να θέλεις να συμμετέχεις σε ομάδες εργασίας να γνωρίζεις Γερμανικά σε επίπεδο Β2

Περίοδος αιτήσεων: από 7 Μαΐου μέχρι 6 Ιουνίου 2012
Προθεσμία υποβολής αίτησης: 06 Ιουνίου 2012
Συνεντεύξεις: 29 Ιουνίου 2012

Αποστολή αιτήσεων:
Goethe-Institut Athen
Υπόψη κας Δανάη Μωραϊτη
Ομήρου 14–16
GR-100 33 Αθήνα