Η διοργάνωση της Greek Marble Initiative ανακοινώνει τη συνεργασία της με το γλύπτη Γιώργο Καλτσίδη. Ο αριθμός των γλυπτών που εργάζονται πλέον στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας είναι 15, ενώ αρκετοί ακόμα αναμένονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις επόμενες εβδομάδες.

Η Greek Marble Intiative είναι μια ομάδα ανθρώπων της τέχνης, που συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά από πρωτοβουλία του συλλέκτη και αντικέρ Σταύρου Μυρωνίδη και έχει στόχο την παραγωγή πρωτότυπων έργων σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής -κυρίως με μάρμαρο- και τη δημιουργία διεθνούς αγοράς για αυτή, μέσα από ιδιωτική επένδυση.

Η ομάδα αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της ελληνικής γλυπτικής σε μάρμαρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σαν πρώτο βήμα αγοράστηκαν εκατοντάδες τόνοι εκλεκτό ελληνικό γλυπτικό μάρμαρο και υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς κάθε γλύπτη που εργάζεται σε μάρμαρο να δείξει έργα του και να καταθέσει πρόταση συμμετοχής στην πρωτοβουλία.

Προς το παρόν για την Πρωτοβουλία εργάζονται οι: Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Θάνος Καρώνης, Παρασκευάς Μάγειρας, Κυπριάν Χοπιρτεάν, Γιώργος Ηλιόπουλος, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Ιωάννης Μπίζας, Μαρία Χαλβατζή, Θανάσης Πάλλας, Τάκης Κοζόκος, Αλέκος Τζομάκας, Στράτος Πάλλας, Γιώργος Κικώτης, Andrej Mitevski, Γιώργος Καλτσίδης παράγοντας καθημερινά έργα τους με τα μάρμαρα που επιλέγουν.

Το project δεν έχει περιορισμένη διάρκεια, αλλά συνεχίζεται ώσπου οι κλιματολογικές συνθήκες να ανακόψουν την ροή των υπαίθριων εργασιών.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.myro.gr