Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και οι χορευτικές ομάδες Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα και Φora, (Σύνδεσμος Χορού) διοργανώνουν το ξεχωριστό χορογραφικό εργαστήριο 9 + 1, στο οποίο διαμέσου μίας ιδιαίτερης διαδικασίας οι 5 χορογράφοι οδηγούν τους συμμετέχοντες σε μία κοινή παράσταση με γενικό τίτλο “Αλυσιδωτές Αντιδράσεις” τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 21.00.

Οι πέντε ομάδες σύγχρονου χορού, με βάση την εμπειρία και τις προτάσεις όσων πήραν μέρος στο 7+1 εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011, αποφάσισαν σε συνεργασία με το ΙΜΚ να εξελίξουν τη δράση τους διοργανώνοντας το εργαστήριο 9+1. Σε αυτό μέσα από μια συμπυκνωμένη διαδικασία προβών και παράστασης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τη μέθοδο του κάθε χορογράφου, ενώ παράλληλα ενισχύεται η πρωτοβουλία και η συμμετοχή σε δημιουργικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες και προωθείται η ακόμη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις πέντε ομάδες.

Το εργαστήριο που έχει γενικό τίτλο “Αλυσιδωτές Αντιδράσεις” απευθύνεται σε επαγγελματίες καλλιτέχνες αλλά και ερασιτέχνες όλων των ηλικιών, ανάλογα με το κάλεσμα του κάθε χορογράφου. Οι χορογράφοι πριν το εργαστήρι θα χορογραφήσουν συνεργατικά μια κοινή αρχή για τις πέντε χορογραφίες και η κάθε ομάδα θα ξεδιπλώσει τη χορογραφία της προς τη δική της κατεύθυνση. Ο κάθε συμμετέχων θα δουλέψει με μία από τις πέντε ομάδες, από τις 2 έως τις 14 Μαΐου 2012. Τα πέντε κομμάτια που θα προκύψουν, ως μία “Αλυσιδωτή Αντίδραση” θα ενωθούν σε μια ενιαία χορογραφία και θα παρουσιαστούν σε μια παράσταση τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 21.00 στο Θέατρο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο (απαραίτητη η κράτηση θέσεων) .

Στο εργαστήρι μπορούν να πάρουν μέρος και να δουλέψουν ανά ομάδα:
Άτομα άνω των 50 ετών χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Amorphy, χορογράφος: Τζένη Αργυρίου
Καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, φοιτητές και ερασιτέχνες με σχετική εμπειρία στην κίνηση. Νταλίκα, χορογράφος: Βάσω Γιαννακοπούλου
Όσοι αγαπούν την κίνηση. Πρόσχημα, χορογράφος: Μαρία Κολιοπούλου
Καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για τη σύνδεση φωνής και κίνησης. Φora, χορογράφος: Μέντη Μέγα
Xορευτές και ηθοποιοί σπουδαστές. Lemurius, χορογράφος: Κατερίνα Σκιαδά

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται έως τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν προσωπικά στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ή ηλεκτρονικά στο info@mcf.gr. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας αφού κάθε ομάδα έχει δυνατότητα να δουλέψει με περιορισμένο αριθμό ενδιαφερομένων. Πριν τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δουν με προσοχή το πρόγραμμα προβών της κάθε ομάδας στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ή στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Παράσταση στο Θέατρο του ΙΜΚ “Αλυσιδωτές Αντιδράσεις”
Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, 177 78, Ταύρος
τηλ. +30 2103418579
info@mcf.gr