Το India Blues γυρίστηκε στο Βερολίνο το φθινόπωρο του 2011. Πρόκειται για μία ολέθρια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους άνδρες που φοβούνται ν’ αγαπήσουν ο ένας τον άλλο.

Η ταινία δημιουργήθηκε από μία ομάδα ελλήνων κινηματογραφιστών, με σκηνοθέτη τον Γιώργο Μαρκάκη, που ζουν μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας και ελπίζουν να συγκεντρώσουν 5.000 δολάρια για την τελική επεξεργασία της ταινίας. «Είμαστε τόσο κοντά στην ολοκλήρωσή της και με λίγη βοήθεια, θα μας δοθεί η δυνατότητα να καλύψουμε τα έξοδα του cast, της νομικής κατοχύρωσης και της διεθνούς προώθησης. Συνεισφέροντας θα γίνετε αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας». Η καμπάνια χρηματοδότησης γίνεται μέσω της ιστοσελίδας Indiegogo.com και έχουν μείνει 10 ημέρες μέχρι να συγκεντρωθεί το ποσό των 5.000 δολαρίων.

Η ταινία εξερευνά την ερωτική σχέση δυο ανδρών μέσα από 8 συναισθήματα, ή στάδια, καθώς αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αποδοχής και της απόρριψης. Κάθε τμήμα της ταινίας αντιστοιχεί σε ένα συναισθηματικό στάδιο της σχέσης των δύο ανδρών. Από το μαρτύριο στην απάθεια και από την επιθυμία στην απογοήτευση, το India Blues είναι μια καταστροφική αλλά συνάμα αληθινή ταινία γύρω από την αγάπη όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στην παράλογη μονοτονία της σύγχρονης ύπαρξης.

Το India Blues παρεκκλίνει από το παραδοσιακό στρουκτουραλιστικό μονοπάτι. Γενναιόδωρα απελευθερωμένο από σύνορα και μηχανικούς διαλόγους, βασίζεται αποκλειστικά στον πραγματικό χρόνο και στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, οι οποίοι προσθέτουν αυθεντικότητα και ίσως κάποιες φορές κρυμμένο ρεαλισμό. Αν τελικά οι χαρακτήρες μας φτάνουν στο προορισμό τους, μένει σε μας να το αποφασίσουμε.

Συντελεστές
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Γιώργος Μαρκάκης
Διανομή: Chris Forny, Γιάννης Κολιός
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μαρίζα Νικολάου, Χρήστος Παπαμάρκου
Μονταζ: Γιώργος Ναλπαντίδης
Μουσική: Χρήστος Λαϊανάς
Παραγωγή: I have my Art ltd & Cornelsen Films