Ο John Randal Kleiser στο Master class που θα δώσει στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου , 13.00 – 17.00, θα χρησιμοποιήσει ως βάση τις κινηματογραφήσεις του, σε συνεργασία με τον George Lucas, από τη διδασκαλία υποκριτικής της μεγάλης Αμερικανίδας δασκάλας και πρωταγωνίστριας πλήθους ταινιών: Nina Foch. Η Nina Foch δίδασκε από το 1960 έως το θάνατό της το 2005 στο University of Southern California’s School of Cinematic Arts” το θρυλικό, πλέον, μάθημα “Κατευθύνοντας τον Ηθοποιό”.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία του ΙΜΚ στο πλαίσιο των Act and Re- Act: Masterclasses που πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Λιβανού, στη μνήμη του Μιχάλη Κακογιάννη, προσφέροντας στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μια ακόμη δυνατότητα κατάρτισης με συμμετοχή χαμηλού κόστους.

Επιπλέον, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, θα υπάρξει μία συνάντηση γνωριμίας – προετοιμασίας του Masterclass, του Kleiser με όλους όσοι ενδιαφέρονται, στο ΙΜΚ.Το πολυεπίπεδο Master Class του John Randal Kleiser απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς και σεναριογράφους αλλά επιπλέον και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις βασικές αρχές προσέγγισης ενός κοινού. Αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για οποιονδήποτε εμπλέκεται τόσο στις παραστατικές τέχνες, όσο στο δημόσιο λόγο, αυτόν που εκφωνείται σε χώρους εργασίας, σχολικές αίθουσες, αίθουσες δικαστηρίων ή ανοικτές εκδηλώσεις. Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Κόστος Συμμετοχής 30€
Μειωμένο Κόστος Συμμετοχής 20€ για Σπουδαστές Δραματικών Κινηματογραφικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
http://www.mcf.gr/
2103418550