Το metamatic:taf διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων. Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στους χώρους του metamatic:taf.

Ο επιμελητής ή η επιμελητική ομάδα που θα επιλεγεί, θα υλοποιήσει την προτεινόμενη έκθεση στο σύνολο του εκθεσιακού χώρου κατά το διάστημα 29 Μαΐου έως 22 Ιουνίου 2014 και θα λάβει χρηματικό έπαθλο 500€.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αναφέρονται σε ομαδική έκθεση χωρίς περιορισμό στα καλλιτεχνικά μέσα. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης θα είναι η ευρηματική αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των εκθεσιακών χώρων του metamatic:taf, καθώς και η ενασχόληση με τις τρέχουσες εννοιολογικές και καλλιτεχνικές τάσεις της σύγχρονης τέχνης.

Το metamatic:taf παρέχει τεχνικό εξοπλισμό, καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του χώρου, όπως και τα έξοδα για ειδική έντυπη συνοδευτική έκδοση συγκεκριμένων προδιαγραφών και αναλαμβάνει την προώθηση και προβολή της έκθεσης.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από την ομάδα bijoux de kant (καλλιτεχνική διεύθυνση του metamatic:taf), σε συνεργασία με τους επιμελητές των προτάσεων που επιλέχθηκαν μέσα από το ανοιχτό κάλεσμα των ετών 2011 και 2012. Η καλλιτεχνική διεύθυνση εκπροσωπείται στην επιτροπή από τα μέλη της bijoux de kant, Γιάννη Σκουρλέτη (εικαστικός, σκηνοθέτης) και Αλέξιο Παπαζαχαρία (ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων, καλλιτέχνης), ενώ οι επιμελητές των προηγούμενων ανοιχτών καλεσμάτων είναι ο Κοσμάς Νικολάου και η Χρυσάνθη Κουμιανάκη (εικαστικοί, μέλη του artist-run project 3 137) και η Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη (εικαστικός, επιμελήτρια).

Λήξη προθεσμίας για την κατάθεση προτάσεων: 1 Απριλίου 2014
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 10 Απριλίου 2014

Για πληροφορίες και όρους συμμετοχής, πατήστε εδώ.