Διαφορετικό κι αισθητά μεγαλύτερο, το AnimaSyroς: Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει στην Ερμούπολη της Σύρου από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Στο φετινό πρόγραμμα εισάγεται ένα καίνουργιο τμήμα, αποκλειστικά αποτελούμενο από μεγάλου μήκους παραγωγές. Το εν λόγω τμήμα θα λειτουργήσει ως πιλότος για το επερχόμενο επίσημο διαγωνιστικό μεγάλου μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων. Οι ανταμοιβές και οι συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες θα συμμετάσχουν οι ταινίες φέτος θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Στο AnimaSyros 8.0 εγκαινιάζεται επίσης ένας νέος χώρος διάδρασης μέσα στο ίδιο το φεστιβάλ με τη θέσπιση της «Αγοράς». Το ετήσιο φόρουμ αναβαθμίζεται και γίνεται πλέον μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, που σαν στόχο έχει να δημιουργήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και να προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες δικτύωσης στους προσκεκλημένους του φεστιβάλ.

Μιας και τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται ακόμη υπό διαμόρφωση, το μεγαλύτερο βάρος των προβολών θα σηκώσουν και φέτος οι μικρού μήκους ταινίες. Το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει όπως πάντα δύο διαγωνιστικά προγράμματα: Διεθνές + Σπουδαστικό, δύο τμήματα που περιλαμβάνουν μικρού μήκους ταινίες εκτός διαγωνισμού: Διεθνές + Ελληνικό Πανόραμα, αφιερώματα σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και φεστιβάλ animation απ’ όλο τον κόσμο, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και πολλές ακόμη παράλληλες δράσεις με επίκεντρο την Ερμούπολη και τα κινούμενα σχέδια.

Έτσι, αν είσαι σκηνοθέτης, παραγωγός, animator ή για οποιοδήποτε λόγο έχεις ένα animation έτοιμο για προβολή στο (φεστιβαλικό και όχι μόνο) κοινό, δήλωσε συμμετοχή και γίνε μέρος του AnimaSyros. Η προθεσμία των υποβολών λήγει στις 31 Ιουλίου 2015.

Για αίτηση συμμετοχής συμπληρώστε εδώ ή επικοινώνηστε ηλεκτρονικά στο programme_coordinator@animasyros.gr