Για τέταρτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσουν στο British Council οι Ομάδες Γραφής Ποίησης και Πεζογραφίας. Οι ομάδες είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος Δημιουργικής Γραφής που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Kingston Writing School του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου και θα ξεκινήσουν από τα τέλη Οκτωβρίου στο British Council.

Oι ομάδες ποίησης και πεζογραφίας απευθύνονται σε νέους αλλά και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να μοιραστούν τη δουλειά τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς και επαγγελματίες (εκδότες, επιμελητές και μεταφραστές) από τον χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Προσφέροντας ένα συνδυασμό από εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ομιλίες, open readings και workshops παρέχουμε τα εργαλεία σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους.

Την ομάδα πεζογραφίας θα συντονίσει ο Βαγγέλης Προβιάς, του οποίου η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΟΛΚΟΣ το 2014 και σε λιγότερο από ένα χρόνο έφτασε στην Γ’ έκδοση της. Την ομάδα ποίησης έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Ο Παναγιώτης έχει εκδώσει δύο βιβλία ποιημάτων –«Το σωσίβιο» (2008) και «Ακάλυπτος» (2013)– ενώ ένα τρίτο, Πολωνία, βρίσκεται υπό έκδοση. Έχει επίσης δημοσιεύσει μεταφράσεις ποιημάτων των Ρ. Κρήλυ, Τ. Γκανν, Ντ. Χάρσεντ, Σ. Χήνυ, Α. Μόσιον, και άλλων.

Τα τμήματα θα λειτουργούν στο British Council. Οι συναντήσεις της ομάδας ποίησης θα ξεκινήσουν από τις 2 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, 18:30-20:30. Οι συναντήσεις της ομάδας πεζογραφίας θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη, 18:00-21:00, αρχής γενομένης από την 21η Οκτωβρίου. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους έως τη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα θέλαμε να συστήσουμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υποβολή.

Πληροφορίες:
Ομάδα Συγγραφής Πεζογραφίας: από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 25 Μαΐου 2016
Κάθε δεύτερη Τετάρτη, 18.00–21.00
Ομάδα Συγγραφής Ποίησης: από 2 Νοεμβρίου 2015 έως 18 Απριλίου 2016
Κάθε Δευτέρα, 18.30–20.30
British Council
Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 17, Αθήνα
Κόστος συμμετοχής: 95€

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη τηλεφωνικά 210 3692 361 ή ηλεκτρονικά στο Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr ή να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα.