Η πολιτιστική εταιρεία Ανάμεσα στους Μέρμηγκες (Λάρνακα/Αθήνα), η κολλεκτίβα Pixel [13] (Μασσαλία) και Έλληνες καλλιτέχνες συνδιαμορφώνουν το kaos. Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, το kaos προσκαλεί μικρούς & μεγάλους σε μια βόλτα γύρω από την πλατεία Κουλούρη, για να δουν όλοι τον Κεραμεικό αλλιώς.

Το καλλιτεχνικό αυτό project, στόχο έχει να χαρτογραφήσει τη γειτονιά του Κεραμεικού μέσα από προσωπικές ιστορίες των κατοίκων της, το παρελθόν της, και κυρίως, μέσα από τα στοιχεία εκείνα που διαμορφώνουν το σημερινό της πρόσωπο.

Από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου το kaos θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και θα πραγματοποιήσει open session και συνεντεύξεις με ντόπιους φορείς, κατοίκους της περιοχής και άλλους καλλιτέχνες. Οι Έλληνες και Γάλλοι συμμετέχοντες θα δουλέψουν συλλογικά χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο μια τελική παρουσίαση που θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις, όπως οπτικοακουστικές / ψηφιακές εγκαταστάσεις, προβολές στο εξωτερικό κτιρίων της γειτονιάς, και site specific καλλιτεχνικά δρώμενα.

Όλες οι δράσεις θα βασίζονται στο ερευνητικό υλικό που θα έχει συλλεγεί από τους καλλιτέχνες το δεκαήμερο αυτό.

Η κολλεκτίβα Pixel 13 η οποία αποτελείται από αρχιτέκτονες, εικαστικούς, sound & video artists, δημιουργεί παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο με στόχο την προσωρινή αλλαγή της εικόνας του. Με τη χρήση ποικίλων μορφών έκφρασης, εξερευνούν και εν τέλει αποτυπώνουν κοινωνικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ζητήματα που αφορούν την εκάστοτε περιοχή / πόλη / χώρα, πάντα σε συνεργασία και σε διάλογο με τους καλλιτέχνες και τους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής που επισκέπτονται. Προηγούμενες δράσεις τους τους έχουν φιλοξενηθεί σε χώρες όπως η Κορέα, η Αίγυπτος και Τυνησία.

Στην Αθήνα, οι Pixel [13] συνεργάζονται με τους: Κωνσταντίνο Νομικό, Μαριέττα Παυλάκη, Σοφία Πρέκα, Ισμήνη Πρωίου, Μαρία Οικονόμου.

…Συνάντηση Καλλιτεχνών – Artists’ Meeting
Με αφορμή το kaos διοργανώνεται μια συνάντηση των Pixel [13] με Έλληνες καλλιτέχνες. Στόχος είναι η γνωριμία, η ανταλλαγή εμπειριών και η έναρξη ενός διαλόγου με σκοπό τη δικτύωση των συμμετεχόντων.

Σάββατο 5  Δεκεμβρίου στις 18:30
Βooze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα
Η γλώσσα στην οποία θα διεξαχθεί το artists’ meeting είναι η αγγλική. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες
Project kaos
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου από τις 19:00 έως τις 22:00
Πλατεία Κουλούρη
Στρατονίκης και Ελασιδών (μετρό Κεραμεικός)
Ελεύθερη Είσοδος

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της πολιτιστικής εταιρείας «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες» ή στο email: amongtheants@gmail.com