Το Informatics Center (IC) του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού), σε συνεργασία με τα Ειδικά Προγράμματά του ΕΕΙ, πραγματοποιούν για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα πρωτοποριακό αγγλόφωνο Summer School δυόμισι εβδομάδων (17 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου) για μαθητές 13-17 ετών.

To πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε νέους, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, το σύγχρονο σχέδιο, τις επιστήμες, τις τέχνες και τον αθλητισμό. Σκοπός του είναι να προσφέρει εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων, με την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών και επιστημόνων που έχουν προσκληθεί από διακεκριμένα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Οι μαθητές θα έλθουν σε επαφή με τις τρέχουσες εξελίξεις της τεχνολογίας και τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις και θα αποκομίσουν εμπειρίες, οι οποίες θα τους “ακολουθούν” για τα επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα του Summer School είναι βασισμένο στην καλλιέργεια της συνεργασίας (teamwork), στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας (initiative) και στην καινοτομία (innovation). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν συμμετάσχει σε τρεις έως τέσσερις θεματικές ενότητες και θα έχουν ολοκληρώσει ένα συγκεκριμένο έργο (project). Παράλληλα, θα έχουν διδαχθεί τα «μυστικά» της σωστής επικοινωνίας, τις βασικές αρχές του project management, της επιχειρηματικής ηθικής, του σύγχρονου design, της πληροφορικής και της ρομποτικής, της αστροφυσικής και της χημείας, της ποιότητας ζωής, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και του θεάτρου, συνδυάζοντάς τες με αθλητικές, ψυχαγωγικές και άλλες ομαδικές δραστηριότητες στο campus του Ψυχικού του Κολλεγίου.

Στο πλαίσιο του Summer School, φέτος θα δοθούν έξι υποτροφίες σε άριστους μαθητές δημόσιων σχολείων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία και τις θεματικές ενότητες του προγράμματος οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο website: http://icsummerschool.haef.gr, στα τηλ. 210-6798226, 09:00-16:00 και στο email: summerschool@haef.gr.