Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά στους χώρους της εντατικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα την “Ανάλυση του Κειμένου” και πώς αυτή εφαρμόζεται στη θεατρική εκπαίδευση και πρακτική. Το σεμινάριο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους, θα διδάξει ο Ανδρέας Μανωλικάκης.

Η “Ανάλυση του Κειμένου” βοηθά τον πρακτικό και θεωρητικό του θεάτρου να ανακαλύψει, ανάμεσα και κάτω από τις λέξεις του έργου, τις πληροφορίες εκείνες που θα τον οδηγήσουν να κάνει τις πιο καίριες επιλογές. Η δουλειά επικεντρώνεται στην κατανόηση και ανάπτυξη όλων των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματικότητα της κάθε στιγμής του έργου. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τη φαντασία, την ευαισθησία, τη λογική και το προσωπικό υλικό του καλλιτέχνη.

Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη στο σεμινάριο θα βασιστεί στο σύστημα Stanislavski και τη μέθοδο του Actors Studio. Στο σεμινάριο θα αναλυθούν αποσπάσματα από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Επίσης θα γίνει μια αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του συστήματος Stanislavski.

Το σεμινάριο διεξάγεται από τις 7 ως τις 10 Ιανουαρίου 2014, ώρες 10:30-15:30. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι εφικτή μόνο μετά από έγκριση της αιτήσεως συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2013

Τόπος διεξαγωγής: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Πληροφορίες: 210 2380052, www.hau.gr/culture.