Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και η Ελληνική Εταιρεία μελέτης της Δ.Ε.Π.Υ., ενώνουν τις δυνάμεις τους και συντονιζόμενοι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Dana Alliance for Brain διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Θέτοντας τον γενικό τίτλο «Μάρτιος 2012: Μήνας ενημέρωσης για τις νευροεπιστήμες» οι διοργανωτές φορείς προσκαλούν το κοινό σε μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν καθ΄ όλο τον μήνα Μάρτιο, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με στόχο να ενημερώσουν το Ελληνικό κοινό σχετικά με την πρόοδο των ερευνών για τον εγκέφαλο.

Επιστήμονες πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων και βέβαια διαπρεπείς Νευροεπιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συνομιλήσουν με το κοινό μέσα από διαφορετικές και πρωτότυπες δράσεις. Ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, σχολικοί διαγωνισμοί, εκθέσεις βιβλίων, έκθεση επιστημονικής φωτογραφίας, δραστηριότητες, αφηγήσεις και πειράματα στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, είναι μερικά μόνο από όλα όσα προγραμματίζονται για τον μήνα Μάρτιο.

1. Δράση: «Ο εγκέφαλος, οι αισθήσεις και η αντίληψη» ειδική διαδρομή στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και τεχνολογίας, Ιδρύματος Ευγενίδου.

•ελεύθερη είσοδος, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου (17:00 – 18:30) και την Παρασκευή 16 Μαρτίου (16:30 – 18:00).
• με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαρτίου.

2. Δράση: Έκθεση βιβλίου για τις Νευροεπιστήμες στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου
Διάρκεια: 1-31 Μαρτίου, Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30

3. Δράση: «Τα μυστήρια του εγκεφάλου», σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.
Διάρκεια: Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Μαρτίου

4. Δράση: Αφιέρωμα στο Βιβλίο “το σύμπαν των εγκεφάλων” του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Ηλία Κούβελα, στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου.
Ημ/νία: Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 στις 19:00. Eίσοδος ελεύθερη

5. Δράση: «Αφιέρωμα στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής– Υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.Υ.)», στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Ημ/νία: Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 στις 18:30. Eίσοδος ελεύθερη.
Θα ακολουθήσει η Βράβευση του/των νικητών του Μαθητικού Διαγωνισμού: «Παιδιά δημιουργήστε ένα βίντεο για τις Νευροεπιστήμες».

6. Δράση: Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας της Μοριακής Βιολόγου Μίνας Γκούτη με τίτλο: «Μεταμορφώσεις: Ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης».
Ημ/νία: Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 21:00. Διάρκεια Έκθεσης: 13 Μαρτίου έως 8 Απριλίου. Ώρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά με ελεύθερη είσοδο: 10:30-20:30

7. Δράση: «Παιδιά ρωτήστε τους Νευροεπιστήμονες», Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Ημ/νία: Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 και ώρα 17:00. Είσοδος ελεύθερη

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 9469688. Εξαιρούνται οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του προγράμματος της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης & Τεχνολογίας τα Σαββατοκύριακα.

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης στο τηλέφωνο 210 9469688 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elinat@eugenfound.edu.gr

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφόρος Συγγρού 387, Π. Φάληρο
http://www.eugenfound.edu.gr
+302109469600