Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Νέες Χωρικότητες: Παραστατικές Τέχνες και υπαίθριος/ανοιχτός χώρος» (New spatialities: design for outdoors/open performance space), την 1η Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν projects παραστατικών τεχνών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια κυρίως στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν μέρος της ελληνικής εθνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Θεατρικής Σκηνογραφίας και Αρχιτεκτονικής Prague Quadrennial 2015, η οποία συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Βασικός στόχος της ημερίδας αποτελεί τόσο ο καλλιτεχνικός όσο και ο διεπιστημονικός κριτικός διάλογος με τη διευρυμένη συμμετοχή καλλιτεχνών, θεωρητικών, θεατρολόγων, γεωγράφων, αρχιτεκτόνων, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τα παραπάνω θέματα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Νέες Χωρικότητες: Παραστατικές Τέχνες και υπαίθριος/ανοιχτός χώρος
Σάββατο 1η Νοεμβρίου
Ώρα προσέλευσης – Εγγραφής: 10:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, 177 78, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη
(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο +302103303149 ή στο www.hellastheatre.gr