Το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα παρουσιάζει φέτος την άνοιξη μια σειρά διαλέξεων με θέμα: Η Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και η Παράδοσή της (σημειώνονται πιο κάτω με έναν αστερίσκο*). Από τις 20 Μαρτίου έως τις 13 Ιουνίου.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Τρίτη 20 Μαρτίου στις 19.00
Παρουσίαση του βιβλίου Kalydon in Aitolia I – Reports and Studies. Danish/Greek Field Work. Εισαγωγή από τους επιμελητές, στη συνέχεια διάλεξη στα αγγλικά του Δρ. Peter Funke, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μünster. Ο τίτλος της διάλεξης θα ανακοινωθεί αργότερα.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 19.00 – 21.00
The Copenhagen Associations Project: a presentation of its aims and methods. Διάλεξη στα αγγλικά του Δρ. Vincent Gabrielsen, καθηγητή, και της Δρ. Στέλλας Σκαλτσά, μέλος της ερευνιτικής ομάδας του Copenhagen Associations Project στο Ινστιτούτου Saxo του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 19.00
Παρουσίαση του βιβλίου The Ancient Harbours of the Piraeus – I, με συμμετοχές των B. Klejn-Christensen & M.M. Nielsen. Monographs of the Danish Institute at Athens, Vol.15, 1-2.

*Τετάρτη 18 Απριλίου στις 19.00
Platons samlede værker i en ny dansk oversættelse. Διάλεξη στα δανέζικα του επισκέπτη λέκτορα Christian Gorm Tortzen από το Ινστιτούτο Saxo του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Παρασκευή 20 Απριλίου στις 19.00

Ετήσια Συνέλευση.
• Έκθεση πεπραγμένων του έτους 2011 και ανασκόπιση δραστηριοτήτων Δανών ερευνητών στην Ελλάδα, από τον Δρ. Rune Frederiksen, διευθυντή του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα. Προσοχή! στο Μουσείου Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.
• Εγκαίνια της νέας διακόσμισης της αίθουσας διαλέξεων του Ινστιτούτου δημιουργία της δανέζας καλλιτέχνιδας Kirstine Roepstorff και με δωρεά του Ιδρύματος Νy Carlsberg.

*Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19.00
Who Wrote Plato’s Dialogues? Διάλεξη στα αγγλικά του επισκέπτη λέκτορα Christian Gorm Tortzen από το Ινστιτούτο Saxo του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

*Πέμπτη 10 Μαϊου 19.00 – 21.00

Plotinus and the Presocratics. Διάλεξη στα αγγλικά του Δρ. Γίαννης Σταματέλος μεταδιδακτορικός post doc). The historiographical divide between Middle Platonism and Neoplatonism. Διάλεξη στα αγγλικά του Δρ. Leo Catana, λέκτορας. Και οι 2 ομιλητές είναι από το Κέντρο Νεοπλατωνικής Αρετολογικής Ηθικής, Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Παρασκευή 25 Μαϊου 22-23.00
αΤο δανέζικο συγκρότημα τζαζ Bévort 3 (Pernille Bévort, σαξόφωνο και φωνητικά; Peter Hansen, μπάσσο; Janus Templeton, ντραμς) συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην Αθήνα (Τετάρτη 23 Μαϊου –Κυριακή 27 Μαϊου). Τόπος: Τεχνόπολις, Πειραιώς 100 (Γκάζι), Αθήνα. Για το προσωρινό πρόγραμμα του φεστιβάλ παρακαλώ τηλεφωνείστε στο 210 34 60 981.

*Τετάρτη 13 Ιουνίου 19.00 – 21.00
Aristotle and his afterlife. Διάλεξη στα αγγλικά των Δρ. David Bloch και Δρ. Sten Ebbesen, καθηγητές στο Κέντρο για την Αριστοτελική Παράδοση – του Ινστιτούτου Saxo του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

Είσοδος ελεύθερη

Για να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και για τυχόν αλλαγές επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο της Δανίας.

Πληροφορίες:

Ινστιτούτο της Δανίας, Χαιρεφώντος 14Α, Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Πλάκα,
Τηλ. 210 3244 644, Fax: 210 3247 230
e-mail: info@diathens.com
www.diathens.com