Τα εργαλεία αυτής της έρευνας είναι η σωματική μετάφραση του ρυθμού, η μεταμόρφωση της αναπνοής, η αλληλεπίδραση με την ατμόσφαιρα των ήχων της φύσης (μεταστοιχείωση), με το χώρο, τα αντικείμενα και τους άλλους, τα κινησιολογικά και ρυθμικά μοτίβα, οι θεατρικές πράξεις. Στο κέντρο βάρους η μουσικότητα του σώματος, της κίνησης, επηρεασμένη από το ρυθμό της αναπνοής, την ποιότητα των 5 στοιχείων (νερό, αέρας, γη, φωτιά, αιθέρας), τα αρχέτυπα, τους μύθους, τις καρικατούρες, τη ζωντανή μουσική, τις προβολές βίντεο.
Το θέμα η αφήγηση μιας ιστορίας, η προσωπική αλληλεπίδραση με κοινά σημεία αναφοράς, στη γλώσσα της κίνησης, της έκφρασης και του ήχου με κοινό κώδικα το ρυθμό και τις επεκτάσεις του. Η δημιουργία χαρακτήρων, σχέσεων, συνόλων. Η βασική δομή είναι η δημιουργία παράλληλων αφηγήσεων και η έρευνα του τρόπου επικοινωνίας μεταξύ τους, στο πλαίσιο της στιγμιαίας σύνθεσης μιας ενιαίας κοινής αφήγησης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με την κίνηση, το χορό, το θέατρο και τη μουσική και θέλουν να αυτοσχεδιάσουν σε συνθήκες που βρίσκονται υπό την επήρεια των στοιχείων του φυσικού κόσμου και ερευνούν το διάλογο μέσα από ιστορίες. Η πρόθεση του σεμιναρίου είναι η συνέχεια του και η παρουσίαση του υλικού στο Βυρσοδεψείο.

29-30 Ιουνίου 18:30-21:30
Βυρσοδεψείο
επιμέλεια και κίνηση: Γρηγόρης Γαϊτανάρος
μουσική: Γιώργος Παλαμιώτης
κόστος συμμετοχής: 30€
δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 6973669134
www.gaitanaros.com