Mαρίλλη Mαστραντώνη

Η περφόρμερ και σκηνοθέτις Μαρίλλη Μαστραντώνη, καθοδηγεί το Εργαστήρι «Οι 7 αρχές του περφόρμερ», που περιλαμβάνει σωματική και φωνητική προετοιμασία, εκπαίδευση πάνω στον αυτοσχεδιασμό και τις σωματικές δράσεις, την ποιητική των αντικειμένων και τις τεχνικές του θεάτρου της επινόησης (devised theatre).

Θα διερευνηθούν οι ρίζες της δημιουργικότητας του περφόρμερ μέσω των προσωπικών παρορμήσεων: από το παιχνίδι στη μνήμη, από τη σχέση μας με εικόνες στη λογοτεχνία, από αφηγήσεις σε οξείες εμπειρίες.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει την αυτοέκφρασή του.

Πληροφορίες:
10 τρίωρες συναντήσεις 2 φορές την εβδομάδα από τα τέλη Οκτωβρίου 2014
Ανοιχτή Τέχνη
Φιλελλήνων & Ν. Νικοδήμου 2, Σύνταγμα

Κόστος: 300 €

Ειδικές εκπτώσεις:
– Όποιος δηλώσει συμμετοχή σε δύο, ή και περισσότερα, μαθήματα την ίδια περίοδο ή δηλώσει συμμετοχή για τον επόμενο κύκλο, σε οποιοδήποτε σεμινάριο, η τρίμηνη εισφορά για το καθένα από αυτά είναι: 260 €
– Για φοιτητές & ανέργους (με την επίδειξη της κάρτας) η τρίμηνη συμμετοχή είναι: 260 €

Ειδικά οφέλη μελών των «φίλων» της Ανοιχτής Τέχνης:
Σε όλους τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων δίδεται, με την εγγραφή τους, ειδική κάρτα μέλους των «φίλων» της Ανοιχτής Τέχνης με την οποία έχουν:
– Προτεραιότητα συμμετοχής σε όλα τα σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις της Ανοιχτής Τέχνης που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν σε οιαδήποτε περίοδο.
– Εβδομαδιαία ενημέρωση με Newsletter για οτιδήποτε διοργανώνει η Ανοιχτή Τέχνη.
– Προβολή της καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας στα Νέα της Ανοιχτής Τέχνης, μέσω της σελίδας μας.
– Πρόσκληση στο ετήσιο πάρτυ της Ανοιχτής Τέχνης και σε οποιαδήποτε εκδήλωση διοργανώνεται αποκλειστικά για τα μέλη της.
– 35% έκπτωση σε όλα τα βιβλία των εκδόσεων: Καστανιώτης, Οδός Πανός, Κάλβος, Αστάρτη
– 20% έκπτωση σε όλα τα βιβλία των εκδόσεων Λιβάνη
– Έκπτωση σε επιλεγμένα Parking της περιοχής

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: 210.3227188

Ηθοποιός και Σκηνοθέτις. Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Eντροπία και του διεθνούς Φεστιβάλ «Εναλλακτικής Σκηνής» (F.E.S.).

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης – KάρολοςKoυν. Συνέχισε τις σπουδές της σε Λονδίνο, Βερολίνο, Πολωνία, Δανία.

Ως performer έχει συμμετάσχει σε πλήθος θεατρικών και live art παραστάσεων, σε ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (συνεργασίες μεταξύ άλλων με: Eugenio Barba, Yoshi Oida, Wlodzimierz Staniewski, Σπύρο Σακκά, Jurij Alschitz, Cristina Castrillo, Γιάννη Μαρκόπουλο, Augusto Omolú, Κώστα Μπάκα, Cristina Wistari Fromaggia, Paul Gazzola, BBB Johannes Deimlig, Stuart Lynch, Rodrigo Garcia).

Είναι η μεταφράστρια, δραματουργός και σκηνοθέτις παραστάσεων θεάτρου, Performance art και multimedia θεαμάτων, μεταξύ άλλων: Ο Μασκοφόρος του Helmut Krausser, Ο Φάουστ είναι Νεκρός του Mark Ravenhill, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Διονυσίου Σολωμού (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων του Nίκoυ Tσιφόρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας), Go Go Go της Juliana Francis, Projekt RAF, Genocide, CUT Project/DE-FENCES, P.I.G.S./Σωτηρία.

Με πολύμορφη εκπαίδευση (σπουδές Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού, Μουσικής και Φωνητικής Τέχνης, Κινηματογράφου, Θεατρικής Ανθρωπολογίας), η Μαρίλλη Μαστραντώνη συνδυάζει κάθε φορά εκείνη τη μεθοδολογική προσέγγιση και τα πρακτικά εργαλεία που υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο των υπό εξέταση θεμάτων, διερευνώντας διαφορετικές πτυχές της πραγματικότητας με τρόπο που θέτει ευθέως την καλλιτεχνική διαδικασία μέσα σ’ ένα κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις νέες δραματουργικές φόρμες, τα νέα μέσα και τις διεθνείς συνεργασίες και την απασχολεί εξίσου η αρτιότητα του καλλιτεχνικού έργου και η καθαυτή διαδικασία παραγωγής του.

Η δουλειά της έχει ως τώρα παραχθεί και παρουσιαστεί σε Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Κύπρο, Ολλανδία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχία, Φιλανδία.