Συνολικά 10 τρίωρα μαθήματα για τα κινηματογραφικά ρεύματα, τις σχολές και τα κινήματα (Πιονέροι του κινηματογράφου, Ρώσικη Πρωτοπορία, Εξπρεσιονισμός, Σουρεαλισμός, Ποιητικός Ρεαλισμός, Νεορεαλισμός, Νουβέλ Βαγκ, Free Cinema, Cinema Novo κ.ά.), αλλά και τους σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου κινηματογράφου (Μπέργκμαν, Ταρκόφσκι, Αγγελόπουλος, Ντράγιερ, Μπρεσόν, Αϊζεστάιν, Γουέλς, Βέντερς, Τρίερ κ.ά.). Επίσης, στα μαθήματα θα συζητηθούν και θεωρητικά ζητήματα και θεματολογίες (σημαντικοί θεωρητικοί του κινηματογράφου, φεμινισμός, πολιτική, λογοτεχνία-θέατρο, ψυχανάλυση, ιστορία και κινηματογράφος κ.ά.). Οι εισηγήσεις θα συνοδεύονται από προβολές αποσπασμάτων αντιπροσωπευτικών ταινιών.

Συντονιστής σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος, σκηνοθέτης, μοντέρ, κριτικός κινηματογράφου

Κόστος συμμετοχής: 100€ (στην τιμή δεν περιλαμβάνονται φόροι)
Μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους. Οι σπουδαστές που θα συμμετέχουν και στο σεμινάριο σκηνοθεσίας κινηματογράφου του «Σχολείου του Σινεμά» θα έχουν ειδική έκπτωση.

Γενικές πληροφορίες:

Κάθε Πέμπτη 19:00-22:00
Έναρξη: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 19:00

Χώρος: “Κυψέλη” (Παναχαϊκού 4-6, Ψηλά Αλώνια, Πάτρα)

Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το «Σχολείου του Σινεμά».

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2130 159816 (09:00-15:00, καθημερινές), 6996112050 και στο e-mail: schoolofcinemagr@gmail.com.

Οι εγγραφές παρατείονται μέχρι την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.