Το Φεστιβάλ φωτογραφίας και βίντεο, Shoot_it, που βασίζεται στην αμεσότητα του κινητού τηλεφώνου ετοιμάζεται να μπει στη δεύτερη φάση του διαγωνιστικού του τμήματος, ενώ παράλληλα συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία με νέες ιδέες και συνεργασίες προσκαλώντας το κοινό να εξερευνήσει τον κόσμο του με οδηγό τη φαντασία.

Σε αυτά τα πλαίσια το πρώτο Shoot_It Workshop είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο χώρο τέχνης METApolis στην Αθήνα, στις 18.00. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη του mobile shooting από έμπειρους εκπαιδευτές, που με απλό και κατανοητό τρόπο θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις φωτογραφίες και τα videos τους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του workshop

1. Mobile Shooting – Βελτιώστε την τεχνική φωτογράφισης με το κινητό σας.
“Δεν έχει σημασία τι φωτογραφική μηχανή έχεις, το θέμα είναι τι κάνεις με αυτή.”

2. Χρησιμοποιώντας κλασσικές τεχνικές φωτογράφισης.
Η απόδραση της εικόνας από την καταγραφική τέχνη.

3. Η εικαστική προσέγγιση στην εικόνα μέσω ενός κινητού τηλεφώνου.
“Δες αυτό που φωτογραφίζεις. Μη φωτογραφίζεις ό,τι βλέπεις…”

4. Φωτογράφιση – Παρουσίαση (Αγαπημένο μου παιχνίδι)
Επηρεασμένη από την έκθεση  “Πες μου ένα Παραμύθι…” που βρίσκεται στο χώρο του METApolis  οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι που πρέπει να φέρουν μαζί τους.

5. Εισαγωγή/Παρουσίαση συσκευών – Βασική Τεχνική
Παρουσίαση των διαφορετικών video formats. Μετατροπή/συμπίεση αρχείων video. Upload σε δημοφιλή video sites και χρήση σε social networks. Δημοφιλή και χρήσιμα video applications .

6. Storyboard & Post Production
Τεχνικές, εφέ και accessories για βελτίωση λήψης video. Προβολές χαρακτηριστικών παραδειγμάτων.

7. Video – Παρουσίαση
Τέλος θα ζητηθεί από όσους παρακολουθούν να δημιουργήσουν ένα δίλεπτο βίντεο. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται πάνω σε ένα στοιχειώδες storyboard στο οποίο θα στηριχθούν ώστε να βιντεοσκοπήσουν την ιστορία τους η οποία θα παρουσιαστεί μετά το τέλος του workshop.

Πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής, τις συνεργασίες του Shoot_It καθώς και νέα και ανακοινώσεις μπορείτε να βλέπετε καθημερινά στην ιστοσελίδα του shootit.gr καθώς και στην σελίδα της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο facebook

Πληροφορίες εκδήλωσης
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 18.00
ΜΕΤΑpolis
Αιόλου 48-50 & Κολοκοτρώνη, Μοναστηράκι, Αθήνα
Ελεύθερη είσοδος (με σειρά προτεραιότητας)
Τηλ. Επικοινωνίας: +30210 6430683
E-mail: info@shootit.gr