Το Startup Live Athens, ένα τριήμερο event επιχειρηματικότητας, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις 7 με 9 Ιουνίου και φιλοξενείται στο ALBA Graduate Business School, at the American College of Greece.

Ώριμες ιδέες, στο στάδιο της ανάπτυξης ή της υλοποίησης έρχονται να βρουν ομάδα και, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Τελικός σκοπός, να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν βραβεία που θα τις υποστηρίξουν στο ξεκίνημά τους, όπως συμμετοχή στο Pioneers Festival, ένα απο τα μεγαλύτερα συνέδρια επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Φέτος, με θέμα τη “Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα”, επιθυμούμε να στοχεύσουμε σε τομείς όπου η χώρα μας έχει ανάγκη, αλλά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την επιχειρηματικότητα ως έναν τρόπο να αναδειχθεί η εργατικότητα, η καινοτομία, αλλά και η δυνατότητά μας να λειτουργήσουμε με μακροχρόνιο ορίζοντα, με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη, και όχι τα εφήμερα κέρδη.

Οι πρώτοι μέντορες που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι η Άντρεα Σολωμονίδου, συνιδρύτρια της Cubik-S και Incubo Strategies, ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του AHEAD, Alba Hub for Enterprise and Development και η Πετρούλα Καραγιάννη, συνιδρύτρια του δικτύου για την εκπαίδευση Gnosis. Το επόμενο διάστημα, θα ανακοινώνονται απο διάφορα μέσα, οι μέντορες και κριτές του event.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε άτομα και ομάδες που έχουν ή θέλουν να συμμετέχουν σε μια επιχειρηματική ιδέα που να εμπίπτει στις θεματικές του Startup Live Athens #3 “Sustainable Entrepreneurship”, δηλαδή του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης, της εκπαίδευσης και της υγείας. Οι ιδέες αυτές μπορούν να είναι στο στάδιο της ανάπτυξης ή και των πρώτων βημάτων υλοποίησης. Θα λάβουν χρήσιμες συμβουλές στο pitching training που θα γίνει την παραμονή του event αλλά και σημαντική υποστήριξη και επιπλέον feedback για την ιδέα τους από τους μέντορες και κριτές στη συνέχεια, καθώς θα δουλεύονται περαιτέρω με την ομάδα που θα σχηματιστεί.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 7,8 και 9 Ιουνίου 2013
ALBA Graduate Business School at the American College of Greece,
Ξενίας 6, Αθήνα
Εισιτήρια: 15-35€
Εγγραφές εδώ