Το Startup Live Athens διοργανώνει το δεύτερο τριήμερο επιχειρηματικότητας, 8 εώς 10 Ιουνίου 2012 στην Αθήνα, που θα φιλοξενηθεί στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. H διοργάνωση έχει συγκεκριμένη στόχευση σε προσπάθειες από τους τομείς της πολιτιστικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, λιγότερο γνωστοί τομείς στην χώρα μας, ενισχύοντάς τους με την υποστήριξη μεντόρων και κριτών με εμπειρίες από την ελληνική και διεθνή αγορά.

«Το ALBA και το American College of Greece με μακρά ιστορία στη λήψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα υποστηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που μοιράζεται αυτό μας το πάθος. Συνεπώς, μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση να καλωσορίσουμε το Startup Live Athens στο campus μας,» δηλώνει ο κος Νικόλας Τραυλός, Πρύτανης ALBA Graduate Business School at The American College of Greece.

Οι υποψήφιοι νέοι επιχειρηματίες που καταθέτουν ιδέες στα πρώτα ή πιο προχωρημένα στάδια υλοποίησης καλούνται πριν το τριήμερο να συμμετάσχουν στο λεγόμενο pitch training που τους προετοιμάζει να παρουσιάσουν την προσπάθεια τους σε 90 δευτερόλεπτα στην αρχή του τριημέρου. Στόχος είναι να εξελίξουν την προσπάθειά τους έτσι ώστε να παρουσιάσουν στην τρίλεπτη παρουσίαση εν όψει κριτών και κοινού στο τέλος του τριημέρου. Οι καλύτερες τρεις ιδέες βραβεύονται. Ένα από τα έπαθλα είναι εισιτήριο για το Pioneers Festival, το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ επιχειρημτκότητας τον φθινόπωρο στην Βιέννη.

Ανάμεσα στα ονόματα μέντορων είναι η Gabriela Albescu, Managing Director του The Hub Worldwide και ο Αλέξης Κομσέλης, Director του ALBA Hub for Enterprise & Development. Ενώ ανάμεσα στους κριτές είναι ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, συνιδρυτής του Kariera.gr και της GroupIMI, και ο Τάσος Παγκάκης, Head of Communications, Ericsson Hub Southeastern Europe

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όποιον ή όποια ομάδα είναι είτε στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης είτε στα πρώτα βήματα υλοποίησης ιδεών στους τομείς κοινωνικής και πολιτιστικής επιχειρηματικότητας. Το Startup Live Athens είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοργανώνεται από μία ομάδα εθελοντών με επαγγελματική και επιχειρηματική εμπειρία.Η διοργάνωσή είναι υπό την αιγίδα του British Council, Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Global Shapers Athens Hub, Starteurope και του Startup Greece.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 8,9,10 Ιουνίου 2012
Δηλώσεις συμμετοχής: Ξένια Μαστροπέτρου xenia.mastropetrou@startuplive.in

Περισσότερες πληροφορίες
ALBA Graduate Business School at The American College of Greece
Ξενίας 6, Αθήνα
www.startuplive.in/athens