Ομιλητές

Το TEDxAthens επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στο αθηναϊκό κοινό. Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μια από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς που κάνουν πράξη τις ιδέες και τα οράματά τους, ενώ είναι η πρώτη φορά που διαρκεί δύο ημέρες με στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες των συμμετεχόντων.

Το φετινό θέμα του TEDxAthens είναι το “The Ones Who Do”, δηλαδή “Αυτοί που πράττουν” φιλοξενώντας ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την ανάγκη για δράση και δημιουργία.

Το κυρίως event διεξάγεται το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου, ενώ την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, θα προηγηθεί μια “warm up day” στον πολυχώρο The HUB Events, η οποία είναι αφιερωμένη στην πράξη του εθελοντισμού και στην αξία δημιουργίας εθελοντικών πρωτοβουλιών και κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο της προώθησης της εθελοντικής δράσης, το TEDxAthens αναπτύσσει, επίσης, την πρωτοβουλία HumanGrid (Ανθρώπινο Δίχτυ) με στόχο την ανάδειξη μιας διαφορετικής πλευράς της Αθήνας. Το HumanGrid φιλοδοξεί να υποστηρίξει οργανώσεις κάθε είδους που αποφάσισαν να προσφέρουν εθελοντικά, με κοινό σκοπό να παράσχουν βοήθεια προς τους συναθρώπους μας και να κάνουν την πόλη που ζουν πιο όμορφη.

Όσο για τους φετινούς ομιλητές του TEDxAthens, έχουν ήδη ανακοινωθεί αρκετοί από αυτούς. Αναμεσά τους είναι, η πρωταθλήτρια motocross Ashley Fiolek, ο Creative Director των δημιουργικών εργαστηρίων της Google Steve Vranakis , o Κώστας Βογιατζής, Founder και Editor-in-Chief του γνωστού site yatzer.com , o «ψηφιακός προφήτης» της AOL, David Shing, o επαγγελματίας ορειβάτης Παύλος Τσιαντός.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο TEDxAthens 2012 μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα http://tedxathens.com/ και να συμπληρώσουν την αίτησή τους.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, 17.30 – 24.00, The HUB Events
Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 8.00 – 23.10, Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου
Aναλυτικά το πρόγραμμα, ο ομιλητές και άλλες πληροφορίες στο http://2012.tedxathens.com/
Περισσότερες πληροφορίες για το HumanGrid στο site www.humangrid.gr

Cayetano (Giorgos Bratanis), Downtempo, dub and funk master
Sam Conniff, Social Entrepreneur
Diane Kochilas, Cooker, Author
Paul Papadimitriou, Future-Teller
Pavlos Tsiantos, Filmmaker/Mountain Guide
David Shing, Digital Prophet, AOL
Craig Waler, Founder of Atlantis Bookstore
Ashley Fiolek, Moto-cross Champion
Viktor Koen, Designer
Yannis Theocharis, Political Scientist
Mary Katrantzou, Fashion Designer
Maria Karchilaki, War Correspondent
Yorgos Kleivokiotis, Co-Founder, UP Greek Tourism
Costas Voyatzis, Founder and Editor-in-Chief, Yatzer.com
Steve Vranakis, Creative Director, EMEA Creative Lab, Google
Andreas Mershin, researcher at MIT
Irene Skylakakis, Songwriter
Stefanos Sitaras, Film maker
Lars Rasmussen, Father of Google Maps / Director of Engineering at Facebook
Ivar Gjorup, Writer
Katia Paschou
Oliver Reichenstein, Information Architect
Nikos Touliatos, Musician, Composer
Ramy Nassar, Director and co-host of TEDxWaterloo, Canada