Το TEDxUniversityofMacedonia για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί το συνέδριο, τo Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς. Το φετινό του θέμα είναι οι «Ιθάκες» ή αλλιώς «Ithacas» εμπνευσμένο από την Ιθάκη του Κ.Π. Καβάφη και καλεί το κοινό του να αναρωτηθεί για τις δικές του «Ιθάκες».

Κάθε άνθρωπος ξεκινάει το ταξίδι του από τη στιγμή που αντικρίζει τον κόσμο. Εξερευνεί τον κόσμο που απλώνεται γύρω του. Γνωρίζει άλλους ανθρώπους και αναπτύσσει σχέσεις μαζί τους. Σκέφτεται διαφορετικά και καινοτομεί. Πιστεύει σε έναν καλύτερο κόσμο. Θέτει στόχους και προσπαθεί να τους πετύχει. Κάθε νέος στόχος είναι και ένα νέο ταξίδι. Αυτός ο στόχος είναι και ο προορισμός του ταξιδιού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ίσως συναντήσει εμπόδια ή ίσως να τα δημιουργήσει μόνος του. Μπορεί ακόμη να συναντήσει τις Σειρήνες ή και όχι. Μπορεί να χάσει τους αγαπημένους του φίλους ή να μείνουν κοντά του. Σίγουρα όμως, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα γεμίσει με γνώση και εμπειρίες ενώ θα έχει συναναστραφεί με νέους ανθρώπους. Στο τέλος του θα είναι ήδη σοφότερος και θα αντιληφθεί ότι οι «Ιθάκες» ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει αυτό το περιπετειώδες ταξίδι.

Λίγα λόγια για το TED
Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο τη διάδοση ιδεών. Ιδρύθηκε το 1984 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μια φορά το χρόνο καλούνται 12 ομιλητές να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για 18 λεπτά στο μεγάλο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Long Beach της Καλιφόρνια. Οι ομιλητές είναι οι εξής: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende και ο επικεφαλής
Gordon Brown. Οι ομιλίες τους αναρτώνται στο TED.com.

Λίγα λόγια για το TEDxUniversityofMacedonia
To ΤΕDxUniversityOfMacedonia είναι ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με στόχο το θετικό αντίκτυπο σε όλη τη φοιτητική κοινότητα. Ιδρύθηκε το 2013 και θέμα του περσινού συνεδρίου ήταν το «dare» ή αλλιώς «τολμώ», με 12 εμπνευσμένους ομιλητές, 2 performances και 100 θεατές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του TEDxUniversityOfMaceonia, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου στο μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 11:00
Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Αποθήκη Δ
Ναυάρχου Βότση 546 25 Θεσσαλονίκη
Κόστος συμμετοχής: 15€, φοιτητικό: 10€

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα TEDxUniversityofMacedonia