Στο πλαίσιο της έκθεσης «Henri de Toulouse Lautrec» έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

Τις Τετάρτες 12 και 19 Ιανουαρίου 2011 στις 19:30, θα επαναληφθεί η Βραδιά ελληνικής οπερέτας από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης. Μουσική διεύθυνση – μουσική προετοιμασία: Γιάννης Σγούρας. Βοηθός σκηνοθέτη: Μέλα Γεροφώτη. Συμμετέχουν οι φοιτητές της ειδίκευσης μονωδίας και μουσικό σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 12:00, η ομάδα Hocus Pocus θα πραγματοποιήσει στους χώρους του Τελλογλείου εργαστήριο κατασκευής κούκλας. Την ίδια μέρα, 23/1 στις 17:00, φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, με την καθοδήγηση καθηγητών τους θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο.

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 19:30, οι μαθητές του Β’ έτους της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς, θα παρουσιάσουν το δρώμενο «Τουλούζ Λωτρέκ: Η απόλαυση της δυσμορφίας», σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 17:00 και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 19:30 το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε χορογραφία-σκηνοθεσία sinequanon θα παρουσιάσει ένα χορευτικό δρώμενο.

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί ένα θεατρικό αναλόγιο εμπνευσμένο από το κείμενο του Γκι Ντε Μοπασάν «Το σπίτι Τελιέ». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Τομέα της Λογοτεχνίας του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Ερμηνεύει η ηθοποιός Γιάννα Νικολοπούλου. Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης.

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
Αγ. Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη, Τηλ: +302310247111, www.auth.gr/teloglion