Στόχος του σεμιναρίου «Θα παίξεις μαζί μου;» είναι να δοθεί η ευκαιρία στους γονείς και τα παιδιά τους να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί παίζοντας. Μέσα από τις τεχνικές της Παιγνιοθεραπείας και του Εκπαιδευτικού Δράματος θα εστιάσουμε στη σχέση που δημιουργείται στο παιχνίδι, μία σχέση σημαντική για κάθε παιδί. Θα ανακαλύψουμε την αποδόμηση του γονεϊκού ρόλου που κατευθύνει, ξεδιπλώνοντας την ενεργή συμμετοχή του γονιού που αφουγκράζεται τις ανάγκες του παιδιού του και συνδιαμορφώνει έναν μαγικό κόσμο. Οι γονείς θα γίνουν παιδιά μαζί με τα παιδιά τους, ως ισότιμοι συμπαίκτες πλέον που θέτουν από κοινού όρια και κανόνες.

Η Παιγνιοθεραπεία αφορά τη θεραπεία παιδιών μέσω του παιχνιδιού, το οποίο αποτελεί το φυσικό μέσο έκφρασης, κατανόησης και επαναδιαπραγμάτευσης των συναισθημάτων και των εμπειριών που έχουν βιωθεί. Χρησιμοποιεί μέσα όπως τη φωνή, την κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό, τους, ρόλους, το παιχνίδι, την ζωγραφική, τον πηλό, την άμμο κ.τ.λ. Πρόκειται για μία θεραπευτική προσέγγιση που μπορεί να εφαρμοστεί ατομικά αλλά και ομαδικά καθώς επίσης και στην οικογένεια (filial playtherapy).

Το Εκπαιδευτικό Δράμα είναι μία παιδαγωγική μέθοδος με εργαλεία το θέατρο και τις τεχνικές του με σκοπό την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου, τη διερεύνηση της γνώσης και την ενεργοποίηση της φαντασίας. Προάγει την επικοινωνία, την ετερότητα, τη γνώση του εαυτού, των άλλων και του κόσμου γύρω μας.

Πληροφορίες
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 15:00
Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη – Σύρος
Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ/οικογένεια
Οι δηλώσεις συμμετοχής και η προκαταβολή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα +302281080690, +306944771449 ή στο info@akropoditi.gr