Το TISFF Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους διοργανώνεται από την THESS FEST, κάθε Σεπτέμβριο/Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη. Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να παρουσιάσει ταινίες μικρού μήκους υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας από δημιουργικούς κινηματογραφιστές, προωθώντας έτσι την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και τους νέους σκηνοθέτες.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
• Κάθε σκηνοθέτης μπορεί να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ με περισσότερες από μια ταινίες.
• Παρά το γεγονός ότι TISFF επικεντρώνεται σε ταινίες μυθοπλασίας, γίνονται δεκτά και ντοκιμαντέρ, animation και πειραματικές ταινίες εξαιρετικής ποιότητας
• Όλες οι μη-αγγλικές ταινίες θα πρέπει να έχουν αγγλικούς υπότιτλους. Ωστόσο, λόγω των παραλλαγών της αγγλικής γλώσσας, ακόμα κι οι ταινίες στα αγγλικά θα πρέπει να έχουν αγγλικούς υπότιτλους.
• Η συνολική διάρκεια της κάθε ταινίας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα είκοσι (20′) λεπτά. Μεγαλύτερες σε διάρκεια ταινίες όμως, με εξαιρετική ποιότητα, θα γίνονται επίσης δεκτές.
• Ο αιτών οφείλει να συμπληρώσει όλα τα πεδία και να υπογράψει την αίτηση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα και η σειρά των προβολών καθορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.

Η επίσημη φόρμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ (www.tisff.eu) πρέπει να συμπληρωθεί πλήρως, να τυπωθεί και το έντυπο να υπογραφεί και να αποσταλεί μαζί με την ταινία ως τις 15 Ιουλίου 2013 στη διεύθυνση:

AZA/THESS FEST
Αλεξ. Σβώλου 6,
54622, Θεσσαλονίκη.

Τα πακέτα θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη “Μόνο για πολιτιστικούς σκοπούς/Χωρίς εμπορική αξία”.

Κάθε δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από:
• Η ταινία στην πρωτότυπη μορφή της με αγγλικούς υπότιτλους (DVD-R, κατά προτίμηση PAL)
• Δύο (2) φωτογραφίες από την ταινία (ανάλυση: 300 dpi | format: jpeg ή tiff)
• Φωτογραφία του σκηνοθέτη (format: jpeg ή tiff)
• Προωθητικό υλικό της ταινίας (προαιρετικά)

Το TISFF δεν χρεώνει κόστος συμμετοχής ωστόσο, τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον αιτούντα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ έχει επιλέξει να μην απονέμει 1ο, 2ο βραβείο κλπ., αλλά ένα βραβείο κινηματογραφικού επίτευγματος για τις καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ που θα ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη σημασία τους.

Η επιτροπή TiSFF δεν ευθύνεται για ενδεχόμενη απώλεια υλικού πριν ή μετά το τέλος του πραγματικού γεγονότος.

Το αντίγραφο της κάθε ταινίας που υποβλήθηκε στο Φεστιβάλ, μαζί με την αίτηση συμμετοχής και το διαφημιστικό υλικό, θα παραμείνει στα αρχεία του TISFF.

Το TISFF διατηρεί το δικαίωμα να προβάλλει ένα μέρος των ταινιών που έχουν αποσταλεί, εντός και εκτός του χώρου του φεστιβάλ, κάθε φορά που αυτό είναι αναγκαίο για λόγους προώθησης και προβολής του και όχι για εμπορικούς σκοπούς.

Η χρήση οποιασδήποτε συσκευής καταγραφής ήχου ή βιντεοσκόπησης στο χώρο του Φεστιβάλ, χωρίς την άδεια της Οργανωτικής Επιτροπής είναι αυστηρά απαγορευμένη.

Μέρη της διοργάνωσης θα βιντεοσκοπηθούν. Μέλη του κοινού, καθώς και συμμετέχοντες καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν σε αυτά, δεν έχουν καμία απαίτηση από την διοργανώτρια εταιρεία.

Η THESS FEST διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει το φεστιβάλ λόγω συνθηκών πέραν του ελέγχου της.

Σε περίπτωση διαφωνίας, θεωρείται έγκυρη η ελληνική έκδοση των κανονισμών συμμετοχής. Υπεύθυνος για νομικές διαφορές είναι τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Η αποστολή της υπογεγραμμένης αίτησης συμμετοχής συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω κανονισμών.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του TISFF και στη σελίδα του στο facebook.