Συζήτηση με τον θεατρικό συγγραφέα Franz Xaver Kroetz με αφορμή την πρώτη σκηνοθεσία στην Ελλάδα του έργου του ΄΄Stallerhof΄΄ διοργανώνει το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 στις 12.00.

Εισήγηση: Δήμητρα Κονδυλάκη – Συντονισμός: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς δραματουργούς της δεκαετίας του 70, σκηνοθέτης, ηθοποιός του Fassbinder, συγγραφέας πάνω από 60 θεατρικών έργων, αλλά και μυθιστορημάτων και σεναρίων περιγράφει ανθρώπους που η κοινωνική τους κατάσταση τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση. O Franz Xaver Kroetz έρχεται στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία και όχι μόνο των οικονομικών εξελίξεων. Στο Goethe-Institut μιλάει για τον έργο του “Stallerhof”, αλλά και για τον ρόλο του θεάτρου σε καιρούς πολιτικών ανατροπών.

Το έργο Stallerhof (1971) του Franz Xaver Kroetz παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Το θρυλικό τώρα πια έργο του Kroetz, που επηρέασε τη θεατρική γραφή όχι μόνο στη Γερμανία, για κοινωνικές και συναισθηματικές συγκρούσεις μεταξύ «κανονικών» και «περιθωριακών» υπάρξεων παρουσιάζεται τώρα για πρώτη φορά στην Αθήνα, μεταφρασμένο από την Κοραλία Σωτηριάδου και σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.

Έκτακτη παράσταση παρουσία του F.X. Kroetz: Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 στις 21.00

(γερμανικά/ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση)

Είσοδος ελεύθερη

Ινστιτούτο Goethe Αθηνών
Ομήρου 14-16
http://www.goethe.de/ins/gr/ath/elindex.htm
+30 210 3661000