Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τα OK!Anytime Markets συνεργάζονται για τρίτη φορά με την UrbanAct αγκαλιάζοντας μια ακόμη γειτονιά με την δράση «UrbanAct Δημόσιες Τοιχογραφίες, Ημέρες Θάλασσας – Πάμε Πειραιά».

Τα OK! Anytime Markets στηρίζουν ενεργά την έννοια της γειτονιάς ανταποκρινόμενοι στις διαφορετικές ανάγκες και πραγματοποιώντας ενέργειες για να την ομορφύνουν. Με το πρόγραμμα της UrbanΑct «Δημόσιες Τοιχογραφίες» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας τα OK! Anytime Markets ομορφαίνουν εξωτερικούς χώρους σχολικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα.

Μετά το 5ο και 11ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Βύρωνα και 2ο Δημοτικό σχολείο Παγκρατίου σειρά είχε το 29ο Δημοτικό στον Πειραιά. Από τις 17 μέχρι τις 25 Μαΐου, η UrbanAct ανέλαβε να πραγματοποιήσει τοιχογραφίες που αποτυπώνουν τη φιλοσοφία και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για μαθητές και δασκάλους.

Το κεντρικό μήνυμα της τοιχογραφίας προέκυψε με αφορμή της Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας και ο καλλιτέχνης ΑPSET αποτύπωσε την εικόνα του θαλασσινού τοπίου στο προαύλιο χώρο του σχολείου. Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια ζωγραφικής για τους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και διασκέδασαν βάζοντας τις δικές τους πινελιές στο εμπνευσμένο έργο της UrbanΑct. Την ίδια μέρα μοιράστηκαν τσάντες στους μικρούς ζωγράφους με υλικά για να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους σε ειδικούς καμβάδες που θα τοποθετηθούν στο εσωτερικό του σχολείου. Παράλληλα έγινε κλήρωση για ένα ποδήλατο που κέρδισε ένας τυχερός μαθητής.

H διεύθυνση του 29ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά δήλωσε σχετικά με την ενέργεια, πως «το σχολείο μας, που συστεγάζεται με το 47ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πειραιά, είναι ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης, σε περιορισμένο χώρο, χτισμένο με αρχιτεκτονικά σχέδια που εξυπηρέτησαν ανάγκες παλαιότερων εποχών. Όλοι μαζί λοιπόν, διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό και κυρίως οι μαθητές με τις οικογένειές τους, προσπαθούμε συνειδητά και φιλότιμα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αναβαθμίσουμε αυτό το μικρό σχολείο με επιμονή και ζήλο. Ευχαριστούμε τόσο την Urban Act όσο και τα OK! Anytime Markets που επέλεξαν το 29ο Δημοτικό Πειραιά για αυτή τους τη δράση και θέλουμε να τονίσουμε πως ενέργειες σαν αυτή μετατρέπουν σχολικά κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων σε χώρους διδασκαλίας φιλικούς προς τα παιδιά και συμβάλλουν στο να γίνει η μαθησιακή διαδικασία πιο ευχάριστη για κάθε παιδί».

«Τα OK! Anytime Markets πιστεύουν πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε ένα όμορφο και προσεγμένο σχολικό περιβάλλον. Τα σχολεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς, γι’ αυτό και συνεργαστήκαμε για τρίτη φορά με την UrbanAct η οποία με τις τοιχογραφίες της έδωσε χρώμα στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου. Η χαρά των παιδιών και η συμμετοχή τους στη δράση: Urban Act Δημόσιες Τοιχογραφίες, Ημέρες Θάλασσας- Πάμε Πειραιά είναι η πιο σημαντική επιβράβευση για εμάς» δήλωσε η Μαρία Αρτίκη, υπεύθυνη marketing & επικοινωνίας.

Λίγα Λόγια για την UrbanΑct
Η UrbanΑct είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που σχεδιάζει και υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών – τοιχογράφων από την graffiti και street art σκηνή της Ελλάδας αλλά και από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.

Στόχος τους είναι να παρέμβουν στον δημόσιο χώρο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορέσουν να αποτυπώσουν το λόγο τους και να αναπτύξουν τις αισθήσεις και τη φαντασία. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν σχολικά κτίρια που θα δώσουν την αφορμή στους μαθητές, στους δασκάλους αλλά και στους γονείς να διεκδικήσουν έναν άλλο χώρο σκέψης και ζωής. Τα έργα που δημιουργούν, είτε μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, είτε εκτός αυτού έχουν ως στόχο να επιδράσουν και στην ευρύτερη κοινότητα και στους πολίτες για ένα γόνιμο διάλογο.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα Βόλος, Αθήνα, Πέραμα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Λιόσια, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Παγκράτι, Ελληνικό, Πάτρα, Ικαρία, Σέριφος και τώρα και ο Βύρωνας είναι μερικές από τις περιοχές στις οποίες η UrbanΑct από το 2007 έχει αναλάβει δράση και η λίστα των σχολείων συνεχίζει να μεγαλώνει.