Όλοι ζούμε στην ίδια πόλη. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στο σκυρόδεμα και την αστικοποίηση σημαίνει ότι η ύπαρξή μας πραγματώνεται πλέον σε μια σειρά σύνθετων δικτύων που υπερβαίνουν τη διχοτομία αστικού / υπαίθριου: υπερβαίνουν τα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά σύνορα. Κανένας τόπος στον πλανήτη δεν έχει αποφύγει τις συνέπειες και επιπτώσεις της νεωτερικότητας και της αστικοποίησης. Το Welcome to Ecumenopolis αποτελεί μια πλατφόρμα για την παρουσίαση της «παγκόσμιας αυθεντικότητας»: νέες ίνες σε έναν περιβαλλόμενο αστικό ιστό που συνιστούν ανάλυση ενός παγκόσμιου αστικού τάπητα που ξεπερνά τα νομοθετικά όρια, τις πλακόστρωτες οδούς και τα σήματα δικτύου.

Η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο metamatic:taf από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι τις 14 Μαρτίου, διερευνά τη μεταφυσική και μετανεωτερική αστική δομή από μία ολιστική προσέγγιση μέσω μιας επιλογής σύγχρονων έργων και έρευνας στο πλαίσιο της οποίας ολόκληρος ο πλανήτης εκλαμβάνεται ως μία πόλη. Ως εκ τούτου τα έργα που θα παρουσιαστούν θα οργανωθούν ως μια σειρά αναστοχασμών και ερευνών πάνω στην κοινή αστική «γλώσσα» όπου όλοι μας γινόμαστε παγκόσμιοι πολίτες της «ίδιας πόλης». Ολόκληρος ο πλανήτης έχει υποκύψει σε μια μορφή κατοίκησης του εδάφους όπου ακόμα και οι πιο απάτητοι χώροι δεν είναι απαλλαγμένοι από τις επιπτώσεις που συμβαίνουν σε άλλους τόπους.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται μια σειρά τριών workshops που θα λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια της έκθεσης (συγκεκριμένα κάθε Σάββατο). Κάθε workshop θα διαρκεί από 4 έως 6 ώρες. Στις αρχές του Ιανουαρίου 2015, τρία workshops θα επιλεγούν. Ενθαρρύνεται η πραγματοποίηση εργαστηρίων με αντικείμενα τη χαρτογράφηση, τις πρακτικές των νέων μέσων, την performance, τη συγγραφή κειμένων, την κριτική σκέψη, τις ανοιχτές συζητήσεις, τα ζητήματα της προσωρινότητας ή της μονιμότητας. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων (χάρτες, video, αντικείμενα, performances, κείμενα) θα αποτελέσουν κομμάτι της έκθεσης.

Το ανοιχτό κάλεσμα ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου. Για την αίτηση υποβολής απαιτείται:

Περιγραφή της σύλληψης του workshop, της βασικής ιδέας του
Παρακαλoύμε να αναφέρετε τον αριθμό των συμμετεχόντων, τον επιθυμητό αριθμό επισκεπτών, τα προτεινόμενα αποτελέσματα και το πώς αυτά θα συμβάλλουν στην σύνολο της έκθεσης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των workshop, συμπεριλαμβανομένης της εβδομάδας που προτιμάτε να διεξαχθεί. Ο προϋπολογισμός και ο κατάλογος των τεχνικών απαιτήσεων και των υλικών θα πρέπει να συμπεριληφθούν. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν την προτίμησή τους για την εβδομάδα που επιθυμούν (αν υπάρχει). (Max. : 2 Α4)

Βιογραφικό σημείωμα και πορτφόλιο συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας
Παρακαλούμε στείλτε email με την πρότασή σας στο: info@theartfoundation.gr

Η ανακοίνωση των επιλεγμένων workshop θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά με την πορεία της αίτησής τους.

Πληροφορίες
Έκθεση: 19 Φεβρουαρίου έως 14 Μαρτίου
Διεξαγωγή workshop:
Εβδομάδα πρώτη: 19 – 26 Φεβρουαρίου 2015
Εβδομάδα δεύτερη: 26 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2015
Εβδομάδα τρίτη: 5 – 12 Μαρτίου 2015
Metamatic: taf
Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Αθήνα