H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της υποδέχονται το κοινό για δεύτερη συνεχή χρονιά

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της Ελλάδας

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ανακοινώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» και προσκαλεί το κοινό να ζήσει μία ξεχωριστή εμπειρία το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018. Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους για το κοινό για ένα διήμερο και προσφέρουν ξεναγήσεις και μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες, στον χώρο τους, όπως σεμινάρια & γευσιγνωσίες.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.

Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία και την ξενάγηση, το κοινό έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθεί με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθει για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, να συνομιλήσει με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπύρας.

Στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2018», εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην διοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, και είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν καλύτερα το ζύθο και να μοιραστούν μαζί τους ζυθοποιούς μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην δράση για το 2019 είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
  • Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE
  • Ζυθοποιία Χίου
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ

Τύπος εκδηλώσεων στα πλαίσια της δράσης στα ζυθοποιεία:

  • Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης των ζυθοποιείων που συμμετέχουν
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας
  • Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
  • Καθοδηγούμενη γευσιγνωσία μπύρας ( Food pairing)
  • Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς
  • Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Ενημερωθείτε για τα Ζυθοποιεία που συμμετέχουν αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ellinikienosizithopoion.gr.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 22 & 23 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις, ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 15 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο διατροφής, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.