«Anti gone2» της Τατού Δέδε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Anti gone2

Η performance χορού εξερευνά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης

Η περφόρμανς “Anti gone2” παρουσιάζεται, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, στα πλαίσια της 1ης Πλατφόρμας Νέων Δημιουργών, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Από μια ιδέα της Τατού Δέδε να ενώσει τον μύθο της Αντιγόνης αλλά και το λογοπαίγνιο Anti gone / αντί φεύγω/ μένω και παλεύω, με την σύγχρονη τεχνολογία του video art προέκυψε, σε συνεργασία με την video artist και programmer Melanie Thewlis, η περφόρμανς “Anti gone”.

Η παράσταση αρχικά παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ/playground of ideas “Schmiede” στο Hallein της Αυστρίας, κατόπιν στην Ανοιχτή Πλατφόρμα του Εθνικού Θεάτρου στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και στον χώρο του Blackbox στην Θεσσαλονίκη. Έχοντας πλέον διανύσει αυτό το ταξίδι μετεξελίχθηκε στην παράσταση “anti gone2”, η οποία θα παρουσιασθεί στα πλαίσια της Πλατφόρμας.

Έτσι, ο σύγχρονος χορός με την υποστήριξη της σύγχρονης δραματουργίας και του video art, παρουσιάζονται σε ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά θέατρα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η περφόρμανς «Anti gone2» εξερευνά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα, στα πλαίσια του αγώνα της να μείνει στην πατρίδα της σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ο αγώνας της να μείνει και το σθένος που χρειάζεται για να υποστηρίξει την επιλογή της, αντανακλά τον αγώνα και την αντοχή που επέδειξε η τραγική ηρωίδα Αντιγόνη. Στην παράσταση συμμετέχουν μια χορεύτρια και μια ηθοποιός. Το ταξίδι και των δύο είναι ένα ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης.

Εμπεριέχει μια εσωτερική αναζήτηση, τον ερχομό της ηλικίας: που απαιτεί να ελευθερώσει τον εαυτό της από εμπόδια που μπήκαν από το «φύλο» της, με σκοπό να ανακαλύψει την αληθινή της ταυτότητα. Είναι ένα ταξίδι από το παρόν στο παρελθόν, σε έναν λογικό χώρο όπου η Αντιγόνη στέκεται ακίνητη. Έτσι απαρνιέται τον Οίκο της και την Πόλη της και στέκεται στο φως, μία ακτινοβόλα, αιώνια παρουσία που καμία εξουσία στην γή δεν μπορεί να ταρακουνήσει. Δεν έφυγε ποτέ. She is never gone…

Σημείωμα Τατού Δέδε

Γιατί μένουμε σε αυτή την χώρα; Τι μας κρατάει εδώ; Τι μας κινεί; Έχουμε τίποτα άλλο να δώσουμε; Ποια είναι η ταυτότητά μας; Ποια είναι η αρχή μας; Ποια είναι η Ελληνίδα γυναίκα και ποια πλευρά της προβάλει προς τα έξω; Μήπως έχουμε ξεχάσει;

 

Συντελεστές

Σύλληψη/Ιδέα: Τατού Δέδε
Σκηνοθεσία/ Χορογραφία: Τατού Δέδε
Δραματουργία: Αναστασία Τζέλλου
Ηθοποιός: Μαριλού Βόμβολου
Χορεύτρια: Αλεξάνδρα Ρογκόβσκα
Πρωτότυπη μουσική: Μηνάς Εμμανουήλ
Ιδέα σκηνικού: Melanie Thewlis
Κατασκευή σκηνικού: Θωμάς Μαριάς, Τατού Δέδε
Video art: Melanie Thewlis
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφία αφίσας: Brooke Didonato
Σχεδιασμός αφίσας: Ultragrimm
Boηθός σκηνοθέτη: Βάνα Μιμίδου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.