Το «μικρότερο φεστιβάλ φωτογραφίας» επιστρέφει με πολλές διεθνείς συμμετοχές

Η Αντίπαρος είναι πιθανώς το μικρότερο από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, και κάθε χρόνο, αρχής γενομένης το 2013, φιλοξενεί το Antiparos International Photo Festival (ΑΙPF), το μικρότερο διεθνές Φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο. Το Φεστιβάλ είναι το πνευματικό τέκνο τριών ανθρώπων. Της Μαίρης Χατζάκη, η οποία διευθύνει την τοπική γκαλερί τέχνης «Αντί», του Γιάννη Μπαγούρδα, μηχανικού και ερασιτέχνη φωτογράφου, και του David Frazer Wray, πολυετή επισκέπτη του νησιού.

The Antiparos Photo Gallery

Το φεστιβάλ ξεκίνησε σε πολύ μικρή κλίμακα το 2013, με εκθεσιακό χώρο τη γκαλερί «Αντί» και ένα άδειο διαμέρισμα και περιλάμβανε έργα τοπικών και άλλων ελλήνων φωτογράφων αλλά και μερικών εξαιρετικών φωτογράφων από άλλες χώρες.

Το 2014 για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν φωτογραφικά έργα σε εξωτερικούς χώρους, πάνω στα αρχαία τείχη του Ενετικού κάστρου, ενώ η διεθνής συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη με φωτογράφους ως επί το πλείστον επαγγελματίες. Επιπλέον ο διάσημος φωτογράφος του πρακτορείου Magnum Gueorgui Pinkhassov έδωσε ένα workshop.

The Antiparos Photo Gallery

Μετά από ένα χρόνο παύση το φεστιβάλ επιστρέφει με πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές από τις 2 έως τις 11 Ιουλίου στην Αντίπαρο.

Οι φετινές συμμετοχές είναι:
Βernie Steinbach, Daphne Kotsiani, Dino Makridis, Henriette Framnes Time, Leda de Piart, Leonidas Germanopoulos, Leticia, Zica, Maria Kalogiorgi, Marilena Grispou, Olga Missirliadou, Panagiotis Kalkavouras, Sally Doganis, Travis Feuerbacher, Vassilis Bontosoglou, Yannis Loukis, The Antiparos Photo Gallery.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ