Αόρατες διαδρομές: Μια ιδιαίτερη αστική περιήγηση με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»

Αόρατες διαδρομές

Περιήγηση σε μερικές από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της Αθήνας με οδηγούς νυν και πρώην άστεγους συμπολίτες μας

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019

Για ορισμένους ανθρώπους, ο δρόμος σηματοδοτεί κάτι περισσότερο από μια απλή διαδρομή: σηματοδοτεί την απώλεια της στέγης και της ασφαλούς κατοικίας.

Στις Αόρατες διαδρομές, πρωτοβουλία του περιοδικού δρόμου Σχεδία, οι περιπατητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μερικές από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές του κέντρου της Αθήνας (συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα ημέρας), με οδηγούς νυν και πρώην άστεγους συμπολίτες μας, μέλη του δικτύου διανομής της Σχεδίας.

Στα πρότυπα αντίστοιχων περιηγήσεων που διοργανώνονται σε πόλεις του εξωτερικού (Μόναχο, Αμβούργο, Λονδίνο, Βαρκελόνη, Πράγα κ.ά.), οι περιπατητές θα ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε δομή, για το πώς οι συνάνθρωποί μας έχουν βιώσει ή εξακολουθούν να βιώνουν τη ζωή στον δρόμο, για τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με όχημα τις προσωπικές αφηγήσεις των οδηγών, που μεταδίδουν την εμπειρία τους αλλά και την πεποίθηση ότι «στην άκρη του δρόμου πάντα υπάρχει ελπίδα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.