«Αποχαιρετισμοί»: Μία συνάντηση για επισκέπτες με ή χωρίς απώλεια όρασης στην Πινακοθήκη Γκίκα

Αποχαιρετισμοί

Τρία σύγχρονα διηγήματα με θέμα τους αποχωρισμούς μεταναστών από συγγενείς, την Ελλάδα και τα όνειρά τους για τη νέα πατρίδα

Η τελευταία συνάντηση του φετινού κύκλου του προγράμματος «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» με τίτλο «Αποχαιρετισμοί» προσκαλεί επισκέπτες με ή χωρίς απώλεια όρασης τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στην Πινακοθήκη Γκίκα στο Μουσείο Μπενάκη.

Τρία σύγχρονα διηγήματα βασισμένα σε υλικό από τα φωτογραφικά αρχεία του Μουσείου Μπενάκη χρωματίζουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μιλούν για τους αποχωρισμούς μεταναστών από συγγενείς, την Ελλάδα, και τα όνειρά τους για τη νέα πατρίδα.

Προσκεκλημένος ο πεζογράφος Ιερώνυμος Πολλάτος
Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Πηνελόπη Μαρκοπούλου και Γεράσιμος Μιχελής

Το «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» είναι ένα μηνιαίο πρόγραμμα περιηγήσεων και εργαστηρίων που απευθύνεται σε επισκέπτες με μειωμένη όραση ή τυφλότητα.

Γνωριμία με το Μουσείο μέσα από αναλυτικές λεκτικές περιγραφές και αφηγήσεις βασισμένες στην αφή, την κίνηση, τον ήχο και τις ιστορίες πίσω από τα εκθέματα. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα και είναι δωρεάν για τους επισκέπτες με αναπηρία και τους συνοδούς τους.

Συντελεστές

Επιμέλεια – Σχεδιασμός: Φώτης Φλεβοτόμος
Οργάνωση – Παραγωγή: Τμήμα Εκπαίδευσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.