«Αποχαιρετισμοί»: Μια διάλεξη περφόρμανς της Χριστιάνας Γαλανοπούλου

Χριστιάννα Γαλανοπούλου

Ένα ταξίδι σε έργα τέχνης διαφορετικών εποχών στο Rabbithole

Από Κοιμωμένη σε Κοιμωμένη και από αποχαιρετισμό σε αποχαιρετισμό, η Χριστιάνα Γαλανοπούλου υφαίνει μια αφήγηση για τη ζωή, το επέκεινα και το εσαεί.

Ακολουθώντας την Κοιμωμένη του Γιαννούλη Χαλεπά στα μυστικά μονοπάτια του ύπνου της, η Χριστιάνα Γαλανοπούλου προσκαλεί το κοινό σ’ ένα ταξίδι σε έργα τέχνης διαφορετικών εποχών, κείμενα, τόπους, αρχαιολογικούς χώρους, στιγμές της σύγχρονης πραγματικότητας και ιστορίες ανθρώπων.

Κλωστή την κλωστή υφαίνει μια αφήγηση που ξεκινά σαν διάλεξη, μα όσο προχωρά, τόσο μοιάζει σαν ένα ιδιότυπο ντοκιμαντέρ που ερμηνεύεται ζωντανά σε μια performance-lecture. Η Χριστιάνα Γαλανοπούλου, ερμηνεύοντας ένα δικό της κείμενο πάνω σε έρευνα που έκανε η ίδια, προτείνει μια προσέγγιση αισθαντική και παλλόμενη, αρχαιολογική και ταυτόχρονα μυθοπλαστική.

Η ιχνηλάτηση του εικονογραφικού μοτίβου της κοιμώμενης νέας γυναίκας δίνει τη θέση της σε ένα λόγο για τον αποχαιρετισμό, για τον πολιτισμό και για τη ζωή που πάντα θα χορεύει θελκτικά· για όσα καλούμαστε να αφήσουμε πίσω μας χωρίς ποτέ να είμαστε έτοιμοι να τα αποχαιρετήσουμε, και για όσα μας επανατοποθετούν στον ατέλειωτο πίνακα της ζωής.

Οι Αποχαιρετισμοί παρουσιάστηκαν σε μια πρώτη μορφή στο πλαίσιο του Εικαστικού Περιπάτου στην Κίμωλο και στην οριστική τους μορφή το 2016 στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Hypnos Project της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Συντελεστές

Κείμενο, έρευνα, ερμηνεία: Χριστιάνα Γαλανοπούλου
Επιμέλεια φωτισμών και ήχου: Τώνια Ράλλη
Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας
Σχεδιασμός ήχου: Αντώνης Νικηφόρος
Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης
Σχεδιασμός υλικού προώθησης:Μάριος Γαμπιεράκης και Χρυσούλα Κοροβέση

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.