ARC for Dance Festival

Ένας κοινός τόπος συνάντησης με χορογραφίες μικρής κλίμακας

Το φεστιβάλ ARC for Dance διοργανώθηκε για 1η φορά το 2008 με πρόθεση να δώσει την ευκαιρία σε νέους αλλά και ώριμους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, φέρνοντας το Αθηναϊκό κοινό σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης.

Η ονομασία του φεστιβάλ ARC δημιουργήθηκε από την ανάγκη να γεφυρωθούν οι καλλιτεχνικές δράσεις στο χορό και να δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος συνάντησης και συνύπαρξης με χορογραφίες μικρής κλίμακας (15′ έως 40′) που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα τελευταία 6 χρόνια ύπαρξης του Arc for dance Festival, έχει αναπτυχθεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ χορευτών, χορογράφων, κοινού και Ευρωπαϊκών καλλιτεχνικών δικτύων, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ένα ευρείας κλίμακας κοινό. Tα δίκτυα αυτά είναι τα: ΙΕΤΜ (international network for contemporary performing arts), Spider Expand & Aerowaves, το μεγαλύτερο δίκτυο χορού στην Ευρώπη για νέους ανερχόμενους χορογράφους.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ έχει μία θεματική. Φέτος το 7ο φεστιβάλ γίνεται μεγαλύτερο κατά μία μέρα και πλουσιότερο, παρουσιάζοντας στο Σύγχρονο Θέατρο 20 χορογράφους με 20 αντίστοιχα έργα, διάρκειας 10′ έως 40′ σε 4 μέρες.

Ο βασικός κορμός των παραστάσεων απαρτίζεται από τρία μέρη. Παρόλ’ αυτά τα έργα είναι ισάξια μοιρασμένα στις 4 μέρες που θα διαρκέσει το φεστιβάλ. Ένα μέρος είναι οι παραστάσεις που επιλέχθηκαν από το δίκτυο Aerowaves, ένα δεύτερο είναι οι ανεξάρτητες χορογραφικές επιλογές με έργα από την Κύπρο και την Βραζιλία και το τρίτο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων, είναι αυτό που απαρτίζεται από τις ελληνικές παρουσίες.

Φέτος δίνουμε βήμα στο πρώτο ολοκληρωμένο έργο του νέου χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου με τον τίτλο ‘Elvedon‘, καθώς και 12 μικρής διάρκειας χορογραφίες που είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο ετήσιο χορογραφικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Dan.c.ce Unitiva σε συνεργασία με την χορογράφο Πατρίσια Απέργη στο studio DAN.C.CE.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Πέμπτη 7 Μαΐου
‘Απόπειρες Χορογραφίας’- Ελλάδα
‘Forstillinger’-Kasper Daugaard Poulsen / Δανία
‘How to overcome the great tiredness?’-Eduardo Fukushima / Βραζιλία

Παρασκευή 8 Μαΐου
‘Απόπειρες Χορογραφίας’ / Ελλάδα
‘I am and I am not’- Φώτης Νικολάου / Κύπρος
‘40.000 Centimetri Quadatri’ -Claudia Catarzi / Ιταλία

Σάββατο 9 Μαΐου
‘Απόπειρες Χορογραφίας’- Ελλάδα
‘MAN-OEUVRES’- Χάρης Κούσιος / Κύπρος- Ελλάδα
‘Boys Who Like To Play With Dolls’- Tereza Ondrová, Peter Šavel – Τσεχία

Κυριακή 10 Μαΐου
‘Απόπειρες Χορογραφίας’- Ελλάδα
‘Elvedon’- Χρήστος Παπαδόπουλος / Ελλάδα
‘Bruit de Couloir’- Clément Dazin / Γαλλία

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

13 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.