«Αρχεία Ονείρου»: Τα έργα του INSPIRE PROJECT 2020 στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Με έργα της Μαίρης Ζυγούρη και των εικαστικών που συμμετείχαν στο φετινό εργαστήριο INSPIRE PROJECT

Όνειρα ρευστά, όνειρα που μένουν, όνειρα που συνδημιουργούνται και συνορίζονται, όνειρα που αποκτούν υπόσταση και γίνονται δομικό υλικό καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρακτικής αποτελούν τα «Αρχεία Ονείρου» της ομότιτλης έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης από τις 22 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2020, ως αποτέλεσμα του φετινού INSPIRE PROJECT.

Στην έκθεση εκτίθενται έργα της εικαστικού Μαίρης Ζυγούρη από την καλλιτεχνική παραγωγή των τελευταίων χρόνων από το 2014 μέχρι σήμερα, άμεσα συνδεδεμένα με το περιεχόμενο και τις πρακτικές του εργαστηρίου «Αρχεία Ονείρου», η οποία φέτος ήταν η προσκεκλημένη καλλιτέχνις. Επίσης παρουσιάζονται τα έργα και των νέων καλλιτεχνών -τελειοφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών ή αποφοίτων λίγων ετών- που συμμετείχαν στο εργαστήριο και τα εντός αυτού, Νικολέτα Αγγελίδου, Κατερίνα Αναστασίου, Μαρία Ανδρικοπούλου, Ζωή Αντύπα, Νίκος Ευσταθουλίδης, Ανό Θεοδώρογλου, Χριστίνα Καπετάνιου, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Κατερίνα Μόσχου, Σοφία Μουτάφη, Μαργαρίτα Παναγιωτίδου, Στεφανία Πατρικίου, Γεωργία Πιλάλη, Θανάσης Σαμπαζιώτης, Κωνσταντίνος Τερζής, Αναστασία Τσαλπατούρου, Φουστί Λαμέ, Ειρήνη Φωτιάδη και Δήμητρα Χαριζάνη.

Ειδικά για την πρώτη μέρα της έναρξης της έκθεσης, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, το ωράριο του χώρου θα διαφοροποιηθεί 14:00-22:00 οπότε και θα είναι ανοιχτός στο κοινό, ενώ από τις 18:00 ως τις 22:00 θα είναι παρόντες οι καλλιτέχνες για να έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με όσους επισκέπτες το επιθυμούν σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής και ασφάλειας. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν οι εξής περφόρμανς με το παρακάτω πρόγραμμα:

Φουστί Λαμέ
Paula & Milo
Ώρα: 18:00-22:00
Διάρκεια: 4 ώρες

Ζωή Αντύπα
Αδέσποτο
‘Ώρα: 18:00-22:00
Διάρκεια: 4 ώρες

Νικολέτα Αγγελίδου
The memory of water / The fire of memory
Ώρα: 19:00
Διάρκεια: 20’

INSPIRE PROJECT 2020

Μαίρη Ζυγούρη, προσκεκλημένη καλλιτέχνις

Η έναρξη του φετινού εργαστηρίου INSPIRE PROJECT με τίτλο «Αρχεία Ονείρου: Τα όνειρα ως δομικό υλικό καλλιτεχνικής δημιουργίας και πρακτικής» έγινε διαδικτυακά στις 6 Ιουλίου, με την εισαγωγή στη θεματική και το ερευνητικό πεδίο του εργαστηρίου, καθώς και την καταγραφή των ονείρων των συμμετεχόντων. Στις 13 Ιουλίου ξεκίνησε το βιωματικό, συλλογικό κομμάτι του εργαστηρίου. Η Μαίρη Ζυγούρη, ακολουθώντας ανοιχτές παιδαγωγικές μεθόδους, προσεγγίζει το σχέδιο της συνεργασίας και της από κοινού μάθησης μέσα στο ρευστό αστικό και φυσικό τοπίο της Θεσσαλονίκης. Οι κρυμμένες διαδρομές του νερού στην πόλη, σε σχέση με την ρευστότητα του Ονείρου γίνονται το πεδίο δράσης και καλλιτεχνικού πειραματισμού του εργαστηρίου. Δια μέσου επιτελεστικών και ιδιοτοπικών πρακτικών στο πεδίο, η συλλογική εμπειρία –αισθητηριακή, αισθητική, συνειρμική, στιγμιαία ονειρική–, αλληλεπιδρά και συνδιαμορφώνει τα έργα των 18 νέων καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Συντελεστές

Θούλη Μισιρλόγλου, Διευθύντρια Inspire Project 2020, Αν. Διευθύντρια MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών

Δόμνα Γούναρη, Επιμελήτρια Inspire Project 2020, Επιμελήτρια ΜΟΜus-MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.