Η Frown Tails στα πλαίσια του προγράμματος της παρουσιάζει τον κύκλο εργαστηρίων Arduinomash: On DIY electronics, από την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Σε αυτό το εργαστήριo θα χρησιμοποιήθεί ο μικροεπεξεργαστής Arduino για την κατασκευή διαδραστικών συστημάτων.

Τ θέματα του σεμιναρίου κινούνται γύρω από τον ηλεκτρισμό, τις αρχές του διαδραστικού σχεδιασμού (interaction design) και την κατασκευή κυκλωμάτων που χρησιμοποιούν αισθητήρες (sensors) και μηχανισμούς ενεργοποίησης (actuators) σε φυσικό χώρο. Κατά τη διάρκεια τριών τρίωρων συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν ένα μικρό project. Ενδεικτικά θα γίνει εισαγωγή στο Arduino (hardware & software), σε αισθητήρες (LDR, thermistors, Ultrasonic, buttons, tilt sensors) LED και τη γλώσσα προγραμματισμού Processing. Τεχνικές γνώσεις: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία κώδικα/προγραμματισμού ή ηλεκτρονικών συστημάτων. Απευθύνεται κυρίως σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία και τις δυνατότητες αυτών πάνω σε φυσικά αντικείμενα.

Η Άρτεμις Παπαγεωργίου είναι αρχιτέκτων και σχεδιάστρια μιντιακών εγκαταστάσεων που βρίσκει έμπνευση στη σύγκλιση του φυσικού τοπίου με την τεχνολογία. Μέσα από το σχεδιασμό και την κατασκευή συμμετοχικών εγκαταστάσεων και αντικειμένων προσπαθεί να συνδυάσει το φυσικό στοιχείο με το τεχνικό, το περίβλημα με συστήματα σκέψης. Επίσης, η Άρτεμις διδάσκει εργαστήρια με diy ηλεκτρονικά κυκλώματα και τις καλλιτεχνικές εφαρμογές τους. Έχει συνεργαστεί με το Cinimod Studio και το Jason Bruges Studio στο Λονδίνο και το περιοδικό Metalocus στη Μαδρίτη, μεταξύ άλλων. Έχει διδάξει εργαστήρια με την ομάδα MzTek στο Λονδίνο και με τους Έλληνες Οδηγούς. Η δουλειά της έχει εκτεθεί σε διοργανώσεις όπως το Locus.

110 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα Arduino board καθώς και προσωπική εργαλειοθήκη με όλα τα απαραίτητα υλικά)