«Διαβάτη μη ζητάς εδώ στ’ αρκαδικά βουνά
το θρύλο της αμέριμνης ζωής.
Πέθανε ο Παν! Κι οι Σάτυροι δεν περπατούν στα δάση!
Γυμνό το Μαίναλο, βωμός του παρελθόντος μοιάζει.
Κι όμως θυμήσου, πόσες φορές μας μήνυσες, απαρνημένη Φύση
“Μιά μέρα απ’ την αγάπη σας ο Παν θα ξαναζήση”.»

Τεγέα Αρκαδίας, μικρός κάμπος κυκλωμένος από βουνά πάνω στον δρόμο που οδηγεί στην Σπάρτη. Μακριά απ’ τη θάλασσα, όμως το πέλαγος πάντα μπροστά μας.

Το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» είναι μια περιπλάνηση στο χθες και το σήμερα της Αρκαδίας, ενός τόπου τόσο φορτισμένου με μύθους και αναφορές που μοιάζει να κατοικεί σε ένα πεδίο που δεν ανήκει αποκλειστικά στην σύγχρονη πραγματικότητα. Ενός τόπου που έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στον χρόνο και τον χώρο, αλλά και στην συνείδηση αμέτρητων ανθρώπων ανά τους αιώνες, που ονειρεύτηκαν το ιδανικό της, ή τα όσα η Αρκαδία συμβολίζει.

Ο Φίλιππος Κουτσαφτής μετά την Ελευσίνα και την εμπορική και κριτική επιτυχία του ντοκιμαντέρ, «Αγέλαστος Πέτρα», επισκέπτεται έναν ακόμη φορτισμένο, ιστορικά και συναισθηματικά, τόπο.

To ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 14 Μαρτίου στην αίθουσα Ολύμπιον (17:15), στο πλαίσιο του τμήματος Εικόνες από το παρελθόν, του 17oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, το οποίο διεξάγεται από τις 13 έως τις 22 Μαρτίου, και η επαναληπτική προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη- Αποθήκη Δ’ (20:00).

Η ταινία θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2015 από την εταιρεία Feelgood.