Είκοσι χρόνια μετά τη διοργάνωση της πρώτης ελληνικής art fair το 1993, η Art-Athina, επιστρέφει με τη 18η διοργάνωσή της από τις 16 έως και τις 19 Μαΐου 2013 στο Κλειστό Π. Φαλήρου. Το παρών στην Art-Athina 2013 δίνουν και φέτος αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό με έργα από όλο τον κόσμο αλλά και πολιτιστικοί φορείς, επιμελητές, μουσεία, θεωρητικοί τέχνης, τεχνοκριτικοί, δημοσιογράφοι.

Οι συμμετέχουσες γκαλερί από την Ελλάδα είναι οι: a.antonopoulou.art, Α.Δ., Αγκάθι-Καρτάλος, alma contemporary art gallery,Αργώ,Art Zone 42, Artis Causa, Artower Agora, Αστρολάβος, Athens House of Photography, CAN Christina Androulidaki gallery, cheapart, Donopoulos,έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Ελένη Κορωναίου, Elika, Γκαλερί της Έρσης, Εικαστικός Κύκλος, Ζήνα Αθανασιάδου, Kalfayan, Καπλανών 5, Καππάτος, Λόλα Νικολάου, Μέδουσα, Mihalarias Art, Παπατζίκου, Περιτεχνών, Ρεβέκκα Καμχή, Σκουφά, Τεχνοχώρος, The Breeder, Titanium Yiayiannos, Tsatsis Projects / Artforum και Vamiali’s gallery. Ενώ από το εξωτερικό οι: Alpha Gallery, Anna Pappas Gallery, ARTcore | contemporary art project, Francoise Heitsch, Galeri Binyil, Galerie Laureen Thomas, Joey Ramone, Mirko Mayer, Mulier Mulier, Penindalinena και Ufofabrik Contemporary Art Gallery.

Η Μαρίνα Φωκίδη επιμελείται τα “Symposia” και καλεί για ομιλίες διεθνείς προσωπικότητες από τον εικαστικό χώρο. Επίσης, επιμελείται το “Open Form” στο οποίο συμμετέχουν μια σειρά διεθνών γκαλερί με την παρουσίαση ενός καλλιτέχνη σε κοινή έκθεση.

Η Άρτεμις Ποταμιάνου επιμελείται την έκθεση “Art-Athina Contemporaries” και το “Platforms Project @ Art-Athina”. Το “Art-Athina Contemporaries” αποτελεί μια δράση – έκθεση που ως στόχο έχει να αναδείξει την εικαστική δραστηριότητα όπως αυτή παράγεται και παρουσιάζεται σήμερα. Ενώ, ο στόχος του “Platforms Project @ Art Athina”, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 550 καλλιτέχνες από 17 χώρες είναι να χαρτογραφήσει τις διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος, η Art–Athina 2013 αποτίει φόρο τιμής στη γκαλερί Δεσμός σε επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη. Η γκαλερί Δεσμός ήταν από τις πρώτες αίθουσες που παρουσίασαν στην Ελλάδα εννοιολογικά έργα, εγκαταστάσεις και performances.

photo: Αλέξανδρος Ψυχούλης, “Meristematrix”, 2011, στυλό διαρκείας σε χαρτί, 100 Χ 146 εκ., παραχώρηση a.antonopoulou.art

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για την έκθεση:

www.art-athina.gr

Επίσημη σελίδα facebook

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Φοίβου Σακαλή στη στήλη μας exhibitionism.
Δείτε το βίντεο του ελculture για τη φουάρ.