Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη και η THE SKATEROOM παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Art-For-Social-Impact Project: ”Art on Boards | The Skate Project”, που έχει καθιερώσει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Καθιερωμένοι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα πάνω σε σανίδες skateboarding, η πώληση των οποίων υποστηρίζει έναν κοινωνικό σκοπό δίνοντας τους έτσι συλλεκτική αξία.

Για την ελληνική εκδοχή, κλήθηκαν 17 εικαστικοί με ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών πρακτικών, και παρουσιάζεται μία ομαδική έκθεση από τις 17 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου με 51 πρωτότυπες και συλλεκτικές σανίδες που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Art on Boards | The Skate Project

Κυβελη Ζωή, Άτιτλο, Λάδι σε Ξύλο 2021

Art on Boards | The Skate Project

Βαλίνια Σβορόνου, Ψηφιακή Εκτύπωση 81χ20 2020

Τα κέρδη από τα έσοδα της έκθεσης, θα δοθούν σε δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη στην Αθήνα:

Το Free Movement Skateboarding, που υποστηρίζει και προωθεί την πνευματική ευεξία, την ενδυνάμωση και την κοινωνική ένταξη των απροστάτευτων ανήλικων που ζουν στην Αθήνα, μέσω του skateboarding. Με την καθιέρωση δεσμών μεταξύ μεταναστευτικών camp και ποικίλων κοινοτικών κέντρων παρέχει εβδομαδιαία εργαστήρια skateboarding, και εκπαιδευτικά προγράμματα προωθώντας την εξάλειψη του ανδροκρατούμενου στερεοτύπου στις συμμετοχές και δίνοντας έμφαση στις συμμετοχές πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων.

Art on Boards | The Skate Project

Georgia Fambris, A cigarette a boot and a cross eyed God, Ακρυλικό σε Ξύλο, 81χ20 2021

Τον φιλανθρωπικό οργανισμό Mum Institute, που μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες με πυρήνα την τέχνη, προγράμματα σίτισης, επαγγελματικής κατάρτισης και αρχιτεκτονικής ανάπλασης, εστιάζει στην ενίσχυση του θεραπευτικού πλαισίου και της κοινωνικής ένταξης των παιδιών και νέων που διαμένουν σε δομές φροντίδας.

Art on Boards | The Skate Project

Βασίλης Καρούκ, Ferthy the psychic cat, Λάδι σε Ξύλο 81χ20 2021

Και σε όλα τα συνεργατικά project που έχουν δημιουργήσει η FMS και ο MI από την γέννηση του Art On Boards, συμβάλλοντας έτσι στην πνευματική και ψυχολογική ευμάρεια των παιδιών που διαφορετικά δεν θα είχαν καμία πρόσβαση σε ψυχαγωγία ή άθληση.