Art Project “Everything But The Girl” στην Γκαλερί Cube

Everything But The Girl

Για ακόμα μία χρονιά μέσα από το art project θα μπορεί ο κάθένας να αποκτήσει ένα έργο τεχνης

«Στην Cube Gallery, αγαπάμε να «μοιραζόμαστε την τέχνη … », κάθε Δεκέμβρη και όχι μόνο. Έτσι και φέτος, μέσα από το art project “Everything But The Girl … “, πάνω στο οποίο δούλεψαν οι εξαιρετικοί συνεργάτες της γκαλερί, θα μπορεί ο κάθένας μας, να αποκτήσει ένα υπέροχο έργο τεχνης, σε «συμβολική» τιμή.»

Πιστεύοντας πάντα, πως η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη, πριν από 7 χρόνια δημιουργήθηκε η εικαστική πλατφόρμα «μοιραζόμαστε την τέχνη …» με στόχο την επικοινωνία της σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό, μέσα από δράσεις και projects. Στο φετινό art project, με τον τίτλο “Everything But The Girl …”, συναντιούνται εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες της Cube, που συνειδητά πιστεύουν πως η τέχνη απευθύνεται σε όλους και θεωρούν εξίσου σημαντικό, τόσο τη γνωριμία με την τέχνη όσο και τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου τέχνης από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, είναι πρωτότυπα έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές) σε συμβολικές τιμές. Τα έργα που θα εκτίθενται, θα μπορεί κάποιος να τα παραλάβει άμεσα και θα ανανεώνονται, αν χρειαστεί, σε όλη τη διάρκεια του project.

Η ιδέα του τίτλου ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν, από την επιμελήτρια του project, Λιάνα Ζωζά, όταν διάβασε μια ιστορία για έναν ιδιοκτήτη υαλοπωλείου, στο Manchester, που σε περίοδο προσφορών και εκπτώσεων, αντί να τοποθετήσει ένα μεγάλο sales στη βιτρίνα του, τοποθέτησε ένα «μήνυμα» που έλεγε: everything but the girl  και ουσιαστικά επικοινωνούσε στους πιθανούς πελάτες του, πως μπορούν να αποκτήσουν οτιδήποτε από το κατάστημά του, εκτός από την όμορφη υπάλληλο του, το κορίτσι του slogan.

Βέβαια, η ιστορία, πάει και πιο πίσω, μιας και αυτό είναι το όνομα ενός από τα πιό γνωστά αγγλικά μουσικά duo, που είναι ενεργοί μέχρι και σήμερα, τους Everything But The Girl, που πήραν το όνομά τους, από το slogan που βρισκόταν στο επιπλοπωλείο Turner, στην πόλη Hull, όπου συναντήθηκαν, όταν σπούδαζαν και αποφάσισαν να συνυπάρξουν μουσικά και ήταν μέρος του slogan που έβλεπαν από την pub, όπου έκαναν τις συναντήσεις τους. Ολόκληρο το slogan που «έτρεχε» στο γωνιακό κτίριο, έλεγε: “for your bedroom needs, we sell everything but the girl.”.

Παράλληλα και φέτος, για όλη τη διάρκεια των γιορτών, θα φιλοξενούνται οι πρωτότυπες δημιουργίες – γούρια για το 2019 που σχεδιάστηκαν για την Γκαλερί Cube, από την Ευαγγελία Αργυρού και την Μπέτυ Βακάλη και επιλεγμένα art and design objects και art jewelry από τις Ευαγγελία Αργυρού, Μπέτυ Βακάλη, Βασιλική Κασπίρη, Χριστίνα Μαντζαβίνου και Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου.

Συντελεστές

Συμμετέχουν: Achraf Baznani, Ant Hamlyn, Brendan Kelly, Θεοδόσης Αδαμόπουλος, Ηλίας Αηδονίδης, Νίκος Βατόπουλος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Βασίλης Καρακατσάνης,  Άννα Καρατζά, Δημήτρης Κάσδαγλης, Χρήστος Κουτσούκης, Σοφία Κυριακού, Φάνης Λογοθέτης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Ευγενία Λώλη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, ‘Ελλη Μπαρμπαγιάννη, Ισμήνη Μπονάτσου, Ανδρέας Νικολάου, Αλεξία Ξαφοπούλου, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Αλέκος Παπαδάτος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Σοφία Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Πάτσης, Spyreas Sid, Γιώργος Τσεριώνης, Βούλα Φερεντίνου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.