Έργα δεκαοκτώ καλλιτεχνών για την εξάσκηση της παραδοσιακής μεθόδου Φάλουν Ντάφα

Από τις 2 έως τις 8 Μαρτίου παρουσιάζεται στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου η διεθνής έκθεση τέχνης με τίτλο: «The Art of Zhen Shan Ren» (Η τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας). Την έναρξη της έκθεσης θα συνοδεύσει μουσική με άρπα.

Η Τέχνη του Τζεν Σαν Ρεν συγκεντρώνει τα έργα δεκαοκτώ καλλιτεχνών, οι οποίοι επί το πλείστον είναι Κινέζοι. Κοινό στοιχείο τους είναι η εξάσκηση της παραδοσιακής μεθόδου Φάλουν Ντάφα, γνωστή και ως Φάλουν Γκονγκ, το οποίο μέχρι το 1999, περισσότεροι από εβδομήντα εκατομμύρια Κινέζων το είχαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Παρ’όλα αυτά, στις 20 Ιουλίου του ’99 ο τότε Κινέζος ηγέτης Τζιάνγκ Ζεμίνγκ, παρακάμπτοντας το νόμο το κατέστειλε δια της βίας και όσοι το εξασκούσαν διώχτηκαν βάναυσα ανεξαιρέτως των καλλιτεχνών, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μέσω της νεο-αναγεννησιακής τους τεχνοτροπίας, τα φωτεινά σημεία του εσωτερικού κόσμου τους αλλά και τα σκοτεινά σημεία γεγονότων για την Κίνα του 21ου αιώνα που αποκρύπτονται από το ευρύ κοινό.

Η έκθεση απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Ειδικότερα, στους λάτρεις της τέχνης και σε όσους αναζητούν νέα μονοπάτια στις καλές τέχνες, σε όσους ενδιαφέρονται για μια τέχνη που να αντικατοπτρίζει κοινωνικά θέματα με μηνύματα και για όσους ενδιαφέρονται ευρύτερα για την ανθρώπινη κατάσταση ύπαρξης και την ικανότητα ενός ανθρώπου να ξεπερνά αντιξοότητες. Αυτά που η τέχνη τους απεικονίζει εκτυλίσσονται εκεί αυτή τη στιγμή και είναι όλα πραγματικά γεγονότα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.