Η συνάντηση ανάμεσα στους υπεύθυνους του Φεστιβάλ Αθηνών που έγινε παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, κας Λυδίας Κονιόρδου στο Μέγαρο Μαξίμου, παρόντος του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, έδειξε την αδυναμία των δυο πλευρών να έρθουν σε συνεννόηση. Με την κρίση στο φεστιβάλ να βαθαίνει καθημερινά, η κόντρα μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και των δύο μελών του Δ.Σ, της προέδρου, Λιάνας Θεοδωράτου και της αντιπροέδρου Κατερίνας Παπανικολάου είναι σε σημείο που δεν γεφυρώνεται.

Το Δ.Σ. της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. απέστειλε δελτίο τύπου την Κυριακή το βράδυ με το οποίο απαντά στα όσα είχε αναπτύξει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σε συνέντευξη τύπου στις 7 Νοεμβρίου. Η πιο πιθανή εξέλιξη, είναι η απομάκρυνση και αντικατάσταση της Προέδρου και της αντιπροέδρου του Δ.Σ. Σε μια επιστολή 3.000 λέξεων το Δ.Σ. αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «Παρά τα όσα υποστηρίχθηκαν δημοσίως, δεν μας χωρίζουν προσωπικές διαφορές με τον καλλιτεχνικό διευθυντή κο Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ούτε θεωρούμε πρόσφορο έναν διάλογο που στηρίζεται σε προσωπικές διενέξεις».

Στη συνέχεια αναφέρεται σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού, την υπόθεση της πρόσληψης γενικού διευθυντή, τον λογαριασμό τηλεφώνου του προέδρου του φεστιβάλ, την πρόσβασή του σε οικονομικά στοιχεία και τέλος στην υπόθεση των εγκαταστάσεων της Πειραιώς και το Λύκειο της Επιδαύρου.

Διαβάστε εδώ όλη την επιστολή του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Σχετικά άρθρα:

– Φεστιβάλ Αθηνών: Η λογική ανταρσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, γράφει η Αργυρώ Μποζώνη

– Διαβάστε όλο τον καλλιτεχνικό απολογισμό του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016