Ένα σύνολο νέων εκθεμάτων μέσα στο Empire State Building τονίζει τον ρόλο του στην ιστορία. Ο πιο εμβληματικός ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης και αγαπημένο παρατηρητήριο για τους επισκέπτες της πόλης φιλοξενεί εντυπωσιακά εκθέματα από τη διαδρομή του κτιρίου μέσα στον κόσμο της τέχνης και του κινηματογράφου.

Με αίθουσες χιλιάδων τετραγωνικών και με μια ανακαίνιση που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και είχε κόστος 165 εκατομμυρίων δολαρίων προβάλλεται η συμβολή του στην ποπ κουλτούρα της πόλης. Οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι έχουν εδώ και δεκαετίες αναπτύξει ιδιαίτερο συναισθηματικό δεσμό με το κτίριο καθώς έχει παίξει ρόλο όχι μόνο σε ταινίες αλλά και στα πιο δημοφιλή κόμικς.

Το εκθετήριο διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή οθόνη αφιερωμένη στον King Kong, ενώ μέσα από τηλεσκόπια οι επισκέπτες μπορούν  να δουν βίντεο που αναδημιουργούν τη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1930. Τα εννέα τμήματα της έκθεσης, περιλαμβάνουν τη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1920, βίντεο των δρόμων της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1930, όταν εγκαινιάστηκε το κτίριο, εικόνες που παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις που έχουν τα γραφεία τους στον ουρανοξύστη σήμερα, και ένα σύνολο από ταινίες, κόμικς, τηλεοπτικές εκπομπές και βιντεοπαιχνίδια που εμπεριέχουν το Empire State Building καθώς και φωτογραφίες από διασημότητες που έχουν επισκεφθεί το παρατηρητήριο.

Οι νέες αίθουσες είναι ανοιχτές επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.