Ένα δίκτυο υπογείων αιθουσών τέχνης από σκυρόδεμα αποτελούν το Μουσείο Τέχνης UCCA Dune, το οποίο έχει ολοκληρωθεί από την κινέζικη αρχιτεκτονική ομάδα OPEN στο Qinhuangdao της Κίνας.

Το κτίριο, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, σχεδιάστηκε σε έναν αμμόλοφο, σε μια παραλία στην παραθαλάσσια πόλη της βορειοανατολικής Κίνας. Ο πειραματικός σχεδιασμός της είναι εμβληματικός για την περιοχή σύμφωνα με τον συν-ιδρυτή του OPEN αρχιτέκτονα Li Hu.

Δέκα αίθουσες και ένα καφέ συνδέονται κάτω από την άμμο. Οι υπόγειοι χώροι μοιάζουν με πρώιμες μορφές ανθρώπινων καταφυγίων και ενέπνευσαν την αφήγηση πίσω από το μουσείο. Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν να αφήσουν την ακανόνιστη υφή του ξυλότυπου, έτσι ώστε τα ίχνη της χειροκίνητης κατασκευής να μπορούν να διαβαστούν στους τοίχους. Με ανοίγματα στον ορίζοντα, τη γη και τον ουρανό, η θέα μεταβάλλεται καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και επιτρέπει το φυσικό φως στους χώρους του μουσείου.

Το λεπτό οικοσύστημα του αμμόλοφου πήρε χιλιάδες χρόνια για να σχηματιστεί και αρχικά είχε προγραμματιστεί να καταστραφεί για να καθαρίσει ο χώρος που θα φιλοξενούσε το μουσείο, ενώ με αυτό τον σχεδιασμό το τοπίο θα διατηρηθεί.